Ekonomija dol, samomori gor!

Ekonomija dol, samomori gor!

Ameriški CDC, center za nadzor bolezni in preventivo, je objavil izsledke najnovejše raziskave o povezavi med ekonomskim stanjem države, ki se trenutno spopada z visoko zadolženostjo in številom samomorov.

Študija, katere rezultate so objavili v reviji American Journal of Public Health, je prva, ki primerja trende samomorilnosti z ekonomskimi cikli.

Primerjava pa je tudi statistično potrdila domnevo, da je delovna populacija ljudi, starih od 25 do 65 let, vedno bolj nagnjena k samomoru v času težkih ekonomskih razmerah.
Raziskovalci so pod drobnogled vzeli statistiko samomorov od leta 1928 do leta 2007, korelacija s težkimi ekonomskimi časi pa je bila več kot očitna.

Absoluten rekord je število samomorov na primer doseglo na vrhuncu ‘velike depresije’, torej popolnega gospodarskega zloma, leta 1932, ko je bilo na 100.000 prebivalcev 22 samomorov, pred krizo pa je bilo to razmerje okoli 15 samomorov na 100.000 prebivalcev.

Absurdno smešni gospodarski indikatorji

Drugi neslavni vrhunci v statistiki samomorilnosti pa so se zgodili ravno v obdobju največjih kriz – velike naftne krize med letoma 1973-75 ter recesije med letoma 1980-82.

Število samomorov pa so občutno zmanjšali dogodki, ki so ljudi prestrašili in povezali, na primer druga svetovna vojna in pa obdobje od leta 1991 do 2001, ko je bila ameriška ekonomija rekordno visoko, brezposelnost pa rekordno nizko.

Raziskovalci vlado tako opozarjajo, da so ob proti kriznih ukrepih prav tako pomembni ukrepi za socialno vključevanje brezposelnosti, saj ima lahko v nasprotnem primeru kriza povzroči uničujoče družbene posledice.

IN KAM SPADATE VI?

Poznano dejstvo je, da več kot 90 odstotkov trgovalcev začetnikov denar izgublja. Če morda še ne veste – večino začetnikov “trg poje”, ker ne upoštevajo osnovnih pravil upravljanja tveganj, ne uporabljajo prave strategije, poslušajo slabe nasvete, izberejo napačno brokersko hišo ali počnejo ostale osnovne napake.

Preostalih 10% odstotkov, ki pred začetkom trgovanja zberejo vse potrebne informacije, sprejmejo prave odločitve in se trgovanja lotijo z načrtom pa uspe v prvih letih ustvariti dobiček. Vprašanje, ki vam ga zastavljamo je: zakaj bi bili v 90%, če ste lahko v 10% in s trgovanjem služite?

Če želite izvedeti, kako vam bomo pomagali priti med dobičkonosnih 10%, kliknite tukaj

Oddajte svoj komentar

Izvedba (• Dotkomp

Kviz