Finančni trgi

Prispevki

10 največjih poražencev dneva na indeksu S&P 500

10 največjih poražencev dneva na indeksu S&P 500
September 30
09:28 2015

Farmacevtske družbe so zabeležile hude borzne izgube potem, ko se je ameriški kongres odločil za preiskavo njihovih dvigov cen zdravil.

Kakšno razliko lahko naredi že majhno vprašanje iz strani ameriškega kongresa.

V ponedeljek so delnice velikih farmacevtskih družb indeks S&P 500 pognale navzdol za kar do 2,7 odstotka potem, ko je demokratski senator Elijah Cummings skupaj z 17 preostalimi člani odbora za nadzor in vladne reforme, podpisal pismo z sodnim pozivom po katerem bo morala družba Valeant Pharmaceuticals predati informacije povezane z dvigi cen zdravil.

Delnice omenjene družbe, ki sicer ne kotirajo na indeksu S&P 500 so ob objavi novice izgubile kar 15,7 odstotka vrednosti.

Na dolgi rok tako ali tako raste vse, kajne? Včasih da, drugič ne …

Hillary Clinton je prejšni teden predstavila načrt za zmanjšanje cen zdravil, kar je vrednost delnic zdravstvenega sektorja, ki kotirajo na indeksu S&P 500 prejšnji teden znižalo za 5,8 odstotka.

Cene delnic so v ponedeljek padale tudi zaradi novega niza šibkih gospodarskih podatkov iz Kitajske in pomislekov glede gospodarskih razmer v ZDA, kjer se je prodaja nepremičnin avgusta znižala za 1,4 odstotka.

10 najslabših predstav delnic indeksa S&P 500 glede na največje dnevne padce

Tabela

Delnice družbe Williams Cos. WMB so trgovalni dan po objavi novice o dosegi dogovora o prevzemu iz strani družbe Energy Transfer Equity LP ETE, v višini 37 milijard dolarjev, zaključile 4,46 odstotka nižje, sredi trgovanja pa so padci dosegali celo 11,4 odstotka. Družba Williams Cos. se je sicer upirala prejšnji prevzemni ponudbi skupine ETE v juniu. Zaradi združitve se je sedaj Williams Cos.odpovedala načrtom za nakup družbe Williams Partners WPZ, ki upravlja z plinovodi v njihovi lasti. Družba WPZ bo sedaj prejela 428 milijonov dolarjev odkškodnine zaradi končanja sodelovanja z družbo Williams Cos. in ostaja hkrati ločeni subjekt.

 

 

 

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles