Finančni trgi

Prispevki

19 Slovencev, ki zaslužijo več kot 20 tisočakov na mesec

19 Slovencev, ki zaslužijo več kot 20 tisočakov na mesec
April 10
09:37 2014

Mesec pred objavo lanskih letnih rezultatov je revija Manager analizirala mesečne prejemke vodilnih ljudi v slovenskih podjetjih za predlani. Kot je pojasnil avtor članka, Managerjev novinar Lojze Javornik, je zaznal kar nekaj sprememb glede na analizo izpred dveh let.

"S kolegi smo pri analizi vseh prejemkov menedžerjev ugotovili, da so se razlike med vodilnimi ljudmi v zasebni lasti in tistimi, ki vodijo podjetje v državni lasti, začele povečevati," pravi Javornik. Trdi, da je to posledica Lahovnikovega zakona, kjer menedžerjeva plača ne sme presegati petkratnika povprečja plač vseh zaposlenih v podjetju.

V zasebnem sektorju so si leta 2010 menedžerji znižali plače, leta 2012 pa povišali

Švicarji se utapljajo v bogastvu, Slovenci in Grki črne ovce

"Leta 2008 smo ugotovili, da so se razmerja med plačami vodilnih in zaposlenih v primerjavi s predkriznim letom 2008 sicer znižala. Za leto 2012 pa so se v zasebnih podjetjih razmerja začela povečevati, kar pomeni, da je bilo znižanje 2010 predvsem posledica zgleda zaposlenim," pravi Javornik, ki pričakuje, da so se verjetno plače vodilnih v uspešnih podjetjih zvišale tudi v letu 2013.

Več si preberite na Siol.net

About Author

Tuji mediji

Tuji mediji

Zanimivi prispevki drugih medijev v Sloveniji.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce