Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Ameriške borze so ob rasti cen nafte včeraj poslovale pozitivno

Ameriške borze so ob rasti cen nafte včeraj poslovale pozitivno
February 26
08:21 2016

Delnice v ZDA so včerajšnji trgovalni dan zaključile z zdravimi dobički.

Prišlo je do dviga cen nafte, ki so uspele nadoknaditi izgube ob začetku trgovalnega dne. Ameriška lahka nafta se je tako po potrditvi sestanka med glavnimi proizvajalci prihodnji mesec, podražila za 2,8 odstotka na 33,05 dolarja za sod. Rast cen nafte pa je pomagala pri rasti vrednosti energetskih družb: Exxon Mobil je tako zabeležil 0,6 odstotno rast.

Peking je po številu milijarderjev prvič prehitel New York

Do konca dneva je indeks Dow Jones pridobil 1,3 odstotka vrednosti in je se ustalil pri vrednosti 16,697 točke. Medtem je indeks S&P 500 pridobil 1,1 odstotka vrednosti, tehnološki indeks Nasdaq pa je zrasel za 0,9 odstotka.

Ob začetku trgovanja je bilo objavljenih nekaj proizvodnih podatkov, ki so presegli pričakovanja analitikov.

Podatki iz strani trgovinskega ministrstva so tako pokazali, da so se naročila za trajno blago v januarju povečala za 4,9 odstotka.

Dvig je največji po lanskem marcu in je krepko presegel napovedi, ki so pričakovale 2,5 odstotno rast.

Delnice družbe Salesforce, ki se ukvarja izdelovanjem programske opreme so potem ko, je družba poročala o odličnih četrtletnih dobičkih, zrasle za skoraj 11 odstotkov. Četrtletni prihodki so se družbi povečali za 25 odstotkov na 1,5 milijarde evrov, podjetje pa je izboljšalo tudi napovedi za celoletno prodajo.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce