Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Adidas krepko povišal napoved o svoji dobičkonosnosti

Adidas krepko povišal napoved o svoji dobičkonosnosti
November 07
07:17 2018

Nemški izdelovalec športne opreme Adidas je dvignil svojo napoved dobička za letošnje leto, pri čemer so kot razlog navedli odlične finančne dosežke v prvih devetih mesecih letošnjega leta , vseeno pa so zmanjšali ciljne prihodke zaradi slabše rasti prodaje od pričakovanj v zahodni Evropi.

Medtem ko je Adidas v Severni Ameriki pridobival pri tržnem deležu glede na njihovega največjega tekmeca Nike, je ameriška družba zabeležila visoko rast prodaje v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki, kjer se je njihova prodaja v zadnjem četrtletju povišala za 9 odstotkov.

Kitajski predsednik je obljubil, da bo država znižala uvozne dajatve

Adidas je že opozoril, da bo njihova prodaja v zahodni Evropi v drugem delu leta zelo verjetno ostala na isti ravni, potem ko se družbi ni uspelo dovolj osredotočiti na uvedbo dodatnih izdelkov.

Iz skupine so v sredo sporočili, da so se jim neto prihodki iz stalnih dejavnosti povišali za med 16 do 20 odstotkov na med 1,66 in 1,72 milijarde evrov, medtem ko je prejšnja napoved predvidevala rast v višini od 13 do 17 odstotkov.

Družba zdaj pričakuje, da bodo v letošnjem letu dosegli od 8 do 9 odstotno rast prodaje, kar je manj od prejšnje napovedi, ki je predvidevala okrog 10 odstotno rast.

Prodaja v tretjem četrtletju se je zvišala za 8 odstotkov na 5,873 milijarde evrov, medtem ko so analitiki pričakovali prihodke v višini 5,92 milijarde evrov. Na drugi strani se je neto dobiček družbe povišal za 19 odstotkov na 656 milijonov evrov in presegel napoved analitikov, ki so pričakovali dobiček v višini 619 milijonov evrov.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce