Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Adidas razmišlja od prodaji znamke Reebok

Adidas razmišlja od prodaji znamke Reebok
December 15
07:16 2020

Nemški velikan športe opreme in oblačil Adidas, je sporočil, da preučuje ali bi obdržal blagovno znamko Reebok, ali pa jo bo odprodal. Družba je dejala, da trdna odločitev glede Reeboka, ki se večinoma osredotoča na ameriško tržišče, še ni bila sprejeta, pri čemer so dodali, da bodo do marca objavili svoje načrte glede prihodnosti te znamke.

V letu 2006 so za nakup znamke odšteli več kot 3 milijarde evrov, številna imena, ki se pojavljajo, kot potencialni kupci, pa vključujejo družbo Permira in lastnika blagovne znamke Timberland, VF corp. Družba Permira ima v lasti blagovno znamko Dr Martens.

Elon Musk je propadajoči Kaliforniji pomahal v slovo

Pri Adidasu so dejali, da je možna prodaja del njihove nove petletne strategije.

Družba je dejala, da so z ukrepi, ki so jih leta 2016 sprejeli v okviru načrta za preoblikovanje imenovanega "Muscle Up", oživili Reebokovo znamko in povečali prodajo in dobiček blagovne znamke.

Številke so pokazale, da so se prihodki Reeboka v letu 2019 povečali za 4 odstotke na 1,7 milijarde evrov, kar predstavlja 7 odstotkov celotne letne prodaje Adidasa.

Vseeno se je prodaja znamke v zadnjem četrtletju znižala za 7 odstotkov, kar je najstrmejši upad prodaje kateregakoli dela poslovanja v družbi, za kar so vodstveni delavci okrivili počasnejše okrevanje v Severni Ameriki, kot v Evropi.

Težave blagovne znamke

Odkar je Adidas prevzel podjetje, je priljubljenost Reeboka upadla. Blagovna znamka je imela nekoč velik sponzorski dogovor z ameriškim donosnim državnem prvenstvu v košarki NBA, vendar jo je nato prevzel Adidas.

Trenutno ima znamka sklenjeno šestletno pogodbo s podjetjem za promocijo borilne serije UFC v višini 70 milijonov dolarjev, ki pa se bo kmalu iztekla.

Lansko leto je bila ocenjena vrednost blagovne znamke znižana za skoraj polovico.

Reebok ima sedež poslovanja ameriškem mestu Boston, njihove korenine pa segajo v angleški Bolton, kjer je bilo ime Reebok prvič uporabljeno v petdesetih letih prejšnjega stoletja, predenj jih je prevzel ameriški podjetnik.

Družba je svoj velik uspeh dosegla po razvoju športnih copatov za aerobiko leta 1982 z imenom Reebok Freestyle, ki je bil prvi športni čevelj namenjen ženskam, na začetku trenda aerobike.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles