Finančni trgi

Prispevki

Adria Airways odslej tudi z nemškega letališča Paderborn-Lippstadt

Adria Airways odslej tudi z nemškega letališča Paderborn-Lippstadt
July 18
06:40 2018

Adria Airways bo z začetkom letošnjega zimskega voznega reda omogočila tudi polete z nemškega letališča Paderborn-Lippstadt. Neposredne povezave bodo vzpostavili s Zürichom, Dunajem in londonskim Southendom. V družbi novost označujejo kot zelo pomemben korak, novo letalsko družbo pa pozdravljajo tudi na nemškem letališču.

Letališče v regiji Ostwestphalen Lippe zvezne dežele Severno Porenje-Vestfalija bo Adria Airways s Zürichom povezala enajstkrat tedensko, z Dunajem štirikrat tedensko, z Londonom pa trikrat tedensko, so sporočili iz družbe.

Boeing je zaskrbljen zaradi trgovinskega spora med ZDA in Kitajsko

Njen komercialni direktor Christian Schneider je odprtje nove baze in posledično novih povezav te "močne gospodarske regije" z velikimi evropskimi mesti označil kot zelo pomemben korak in dosežek za Adrio. "Veseli smo, da krepimo našo prisotnost na nemškem trgu in da je Paderborn že naša peta destinacija v Nemčiji," je dodal.

Prvi mož Adrie Holger Kowarsch je po poročanju spletnega portala EX-YU Aviation News minuli teden povedal, da zaradi omejitev slovenskega trga poslovne priložnosti iščejo tudi v širšem mednarodnem okolju. "Dolgoročno smo osredotočeni na rast, zato se ne omejujemo na obstoječe baze," je poudaril.

Sodelovanje z Adrio Airways je pozdravil tudi direktor letališča Paderborn-Lippstadt Marc Cezanne: "Na našem domačem letališču Paderborn-Lippstadt pozdravljamo ugledno letalsko družbo Adrio Airways. Poglobljene raziskave v naši regiji so pokazale izjemno potrebo po povezavah s tremi evropskimi destinacijami, Zürichom, Dunajem in Londonom."

Kot je dejal, jih zelo veseli, da bo "to povpraševanje izpolnila Adria Airways". Skupaj s povezavami v Frankfurt in München je letališče sedaj povezano s štirimi vozlišči skupine Lufthansa, je še dodal.

Po navedbah EX-YU Aviation News prek nemškega letališča letno potuje okoli 700.000 potnikov, največ v poletnih mesecih, ko sta glavna cilja Turčija in Grčija.

Adria Airways bo polete opravljala z letali Saab 2000, vozovnice pa so že v prodaji.

Vir: STA

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce