Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Airbus bo predstavil nadgradnjo svojega velikana

Airbus bo predstavil nadgradnjo svojega velikana
June 19
05:53 2017

Airbus je predstavil načrte za nadgradnjo največjega potniškega letala na svetu, kjer obljubljajo večjo učinkovitost porabe goriva in več prostora za sedeže.

Model A380 Plus, ki so ga napovedali pred pariškim mitingom, se ponaša z obliko krila, ki je namenjena izboljšanju aerodinamike. Pri družbi so poleg tega dejali, da bo kabina prostorsko optimizirana, zato bo na voljo do dodatnih 80 sedežev, ne da bi pri tem trpelo udobje. S tem želijo pri družbi okrepiti upadajočo prodajo modela A380.

Boeing začasno prekinil testiranja novega letala

Pomanjkanje naročil za veliko letalo je predvsem posledica tega, da se je veliko letalskih družb odločilo za nakup manjših dvomotornih letal, ki so cenejša za uporabo in vzdrževanje.

Evropski izdelovalec letal je dejal, da bo nova verzija po zaslugi zakrilc, ki zmanjšujejo zračni upor, porabila do 4 odstotke manj goriva. Hkrati bo imelo letalo povečano maksimalno vzletno težo in bo potrebovalo manj redne preglede zaradi vzdrževanja.

Airbus je dejal, da bo skupaj z drugimi izboljšavami, letalo stroške za letalske družbe po sedežu, znižalo za 13 odstotkov. Vodja prodaje pri družbi John Leahy je dejal, da bo letalo ponujalo "boljšo ekonomiko in večjo operativno učinkovitost".

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce