Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Airbus je po izgubi napovedal stabilno poslovanje v letošnjem letu

Airbus je po izgubi napovedal stabilno poslovanje v letošnjem letu
February 18
07:08 2021

Evropski proizvajalec letal Airbus je obnovil svoje poslovne cilje, potem ko jim je v lanskem zadnjem četrtletju uspelo ustvariti prihodke, kljub temu pa pri družbi niso izplačali dividend, saj so v letu 2020 zaradi pandemije kitajskega virusa ustvarili izgubo.

Japonska je lani zabeležila 4,8 odstotni padec gospodarske rasti

Airbus, ki je po 20 mesecev trajajoči prepovedi letenja Boeingov 737 MAX, ameriškega tekmeca prehitel in postal največji proizvajalec letal na svetu, je napovedal enake nivoje dobav v letu 2021 in dobiček iz poslovanja v višini 2 milijard evrov.

Evropski proizvajalec letal z sedežem v Franciji, ki izdeluje reaktivna letala in helikopterje, je v lanskem letu ustvaril izgubo v višini 510 milijonov evrov. Na splošno gledano je prilagojeni dobiček družbe iz poslovanja upadel za 75 odstotkov na 1,7 milijarde evrov, saj je manjše povpraševanje po letalskih potovanjih prihodke družbe znižalo za 29 odstotkov na 49,9 milijarde evrov.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles