Finančni trgi

Prispevki

Ajdovski Incom Leone z novo mednarodno nagrado za najbolj inovativen sladoled

Ajdovski Incom Leone z novo mednarodno nagrado za najbolj inovativen sladoled
June 28
06:38 2018

Slovenski proizvajalec sladoleda Incom Leone je v Varšavi prejel mednarodno nagrado za najboljši sladoled na področju mlečnih inovacij letošnjega leta. Gre za blagovno znamko Alive, ki je odmevno mednarodno nagrado prejela že marca, zlato priznanje pa jim je pred mesecem dni podelila tudi Gospodarska zbornica Slovenije (GZS).

Kot so sporočili iz družbe, so se uveljavljenega in v mlečni industriji visoko cenjenega ocenjevanja mlečnih izdelkov World Dairy Innovation Awards letos udeležili proizvajalci iz 23 držav, ki so s svojimi izdelki tekmovali v 17 kategorijah.

Tuja podjetja opozarjajo na možnost odhoda iz Velike Britanije po brexitu

V kategoriji sladoledov in zamrznjenih jogurtov je prvo mesto osvojil Incom Leone z blagovno znamko Alive, ki jo sestavljajo bolj zdravi sladoledi za zdrav in uravnotežen življenjski slog. Sprva so izdelali vanilijevo sladoledno palčko z visoko vsebnostjo beljakovin ter jogurtovo palčko s koščki sadja in žitaric, zdaj pa se jima je pridružila še naravna sadna palčka.

Ti sladoledi so pred slabim mesecem na srečanju gospodarstvenikov Primorske prejeli tudi zlato priznanje GZS, kar je za Incom Leone "pomembno priznanje na domačih tleh".

Marca je družba za blagovno znamko Alive prejela tudi mednarodno nagrado wabel za najbolj inovativen sladoled letošnjega leta. Nagrado wabel podeljujejo najboljšim proizvajalcem prehrambenih izdelkov v 12 kategorijah živil, med katerimi je tudi sladoled.

Incom Leone želi z novo podznamko sladoleda Leone potrošnikom ponuditi bolj zdrav sladoled, ki bo spodbujal zdrav in uravnotežen življenjski slog. Njihova vanilijeva sladoledna palčka predstavlja enega prvih beljakovinskih sladoledov na palčki, ki po navedbah družbe nudi osvežitev po športnih aktivnostih. Pri izdelavi jogurtove palčke s koščki sadja in žitaric pa so posnemali zajtrk, sestavljen iz jogurta z žitaricami in sadjem.

V družbi več kot 90 odstotkov svojega sladoleda izvozijo, med drugim v Avstralijo, ZDA in na Novo Zelandijo.

Vir: STA

 

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce