Finančni trgi

Prispevki

Alstom in Siemens bosta združila moči

Alstom in Siemens bosta združila moči
September 27
06:27 2017

Francoski Alstom in nemški Siemens, naj bi združila svoja oddelka za izdelavo vlakov.  Povezava dveh inženirskih velikanov bo po besedah direktorja Siemensa Joea Kaeserja ustvarila "novega evropskega prvaka v železniški industriji".

Siemens sicer izdeluje hitre vlake ICE, ki vozijo na nemških hitrih tirih,  medtem ko izdeluje Alstom legendarne francoske hitre vlake TGV. Novo skupino,  ki se bo imenovala Siemens Alstom,  bo vodil izvršni direktor Alstoma Henri Poupart Lafarge.

V skupni izjavi sta družbi dejali, da sta njuna oddelka "v veliki meri dopolnjujoca ", zato bo združitev strankam omogočila koristi zaradi "večjega geografskega odtisa". Posel naj bi hkrati podjetjema pomagal konkurirati kitajskemu državnemu železniškemu podjetju CRRC.

"Globalni trg se je v zadnjih nekaj letih korenito spremenil, dominantna igralec iz Azije je spremenil dinamiko na svetovnem trgu, hkrati pa bo digitalizacija vplivala na prihodnost mobilnosti " je dejal Kaeser.

Alstom je trenutno prisoten na trgih na Bližnjem vzhodu, Afriki, Indiji in srednji ter južni Ameriki. Medtem je Siemens prisoten na Kitajskem, ZDA in v Rusiji.  Skupni sedež  nove skupine bo zgrajen na območju Pariza, polovico delnic v novi družbi  pa bo v lasti Siemensa.

Francoska vlada, ki ima v lasti 20 odstotni delež Alstoma bo v skladu z dogovorom zmanjšala obseg svojega lastništva. Poleg tega sta družbi sporočili še,  da je bil posel že odobren tudi iz strani obeh upravnih odborov.

 

 

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles