Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Amazon bo odpustil nekaj sto zaposlenih

Amazon bo odpustil nekaj sto zaposlenih
February 13
07:08 2018

Amazon se je odločil, da bo na svojem sedežu in v globalnih operacijah odpustil na stotine delavcev, kar je dejanje, ki prihaja po večih zaporednih letih pomembne rasti zaposlovanja. O rezih je prvi poročal časopis Seattle Times, ki je zapisal, da so ukrepi osredotočeni na racionalizacijo maloprodajnega oddelka družbe.

Pri Amazonu so dejali, da delajo na tem, da bi prizadetemu osebju našli nove vloge v družbi. Tako so dejali, da pričakujejo "manjša zmanjšanja na nekaterih področjih in agresivno zaposlovanje na mnogih drugih."

Amazon, ki na svoji spletni strani navaja več tisoč odprtih delovnih mest, je v zadnjih letih dosegal veliko rast, tako pri obsegu prodaje, kot s prevzemi podjetij, kot je grosist Whole Foods.

Amazonova prodaja v letu 2017 je narasla za skoraj tretjino

Družba je za lansko leto poročala o 2,5 milijarde evrov visokem dobičku in prihodkih v višini 145 milijard evrov.

Konec lanskega leta so po svetu zaposlovali že več kot 560,000 oseb za polni delovni čas, kar je ogromna 65 odstotna rast glede na enako obdobje leto pred tem.

Spletna stran podjetja trenutno mnoga od novih odprtih delovnih mest kaže pri oddelku Amazon Web Services, ki se ukvarja z dobičkonosnim računalništvom v oblaku. Hkrati družba gradi tudi nove enote, osredotočene na robata Alexa in njihove druge naprave.

A tudi prejšnje konsolidacije v družbi, so privedle do odpuščanj na nekaterih področjih. Lansko leto je tako Amazon zaprl spletno stran Diapers.com in druge strani, ki jih je upravljala družba Quidsi, ki so jo leta 2010 kupili za približno pol milijarde evrov. Zaradi tega je delo izgubilo nekaj več kot 260 delavcev.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce