Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Amazon je še četrtič zapored dosegel rekorden dobiček

Amazon je še četrtič zapored dosegel rekorden dobiček
April 26
06:01 2019

Amazon je objavil četrto zaporedni četrtletni rekordni dobiček. Spletni prodajalec in ponudnik računalništva v oblaku je sporočil, da se je njihov čisti dobiček v prvem trimesečju podvojil na 3,56 milijarde dolarjev, kar je preseglo napovedi analitikov.

Vseeno se je rast prihodkov upočasnila, kar je deloma posledica slabše prodaje izven ZDA. Prodaja se je tako povečala za 17 odstotkov na 59,7 milijarde dolarjev. Družba pa v prihodnjem četrtletju načrtuje rast prodaje med 13 in 20 odstotkov.

Pri Boeingu že čutijo posledice prizemljitve letal 737 Max8

Rast odhodkov se je nekoliko upočasnila in je dosegla 12,6 odstotka.

Prodaja oddelka Amazon Web Services se je v prvem četrtletju povišala za 41 odstotkov na 7,7 milijarde dolarjev.

"Prednosti računalništva v oblaku so jasne vsem uporabnikom, z rastjo prihodkov v višini 59 odstotkov pa so prednosti jasne tudi za Amazon," je dejal analitik družbe Hargreaves Lansdown, George Salmon.

"Medtem ko so stroški izgradnje podatkovne infrastrukture za podporo sistemom v oblaku ogromni, pa je to pravzaprav prednost za Amazon, saj je težko videti, da bi se nov izzivalec lahko spopadel s podjetji, kot so Amazon, Google in najnovejši član kluba bilijon dolarjev, Microsoft."

Tržna vrednost Microsofta se je namreč po objavi boljših poslovnih rezultatov od pričakovanj, povzpela prek bilijona dolarjev. Ameriški programski gigant je omenjeno vrednost za kratek čas presegel včeraj predenj so delnice upadle pod omenjeno znamko.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce