Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Amazon namerava zapreti svoje spletne trgovine na Kitajskem

Amazon namerava zapreti svoje spletne trgovine na Kitajskem
April 19
05:51 2019

Amazon namerava zapreti svoje spletne trgovine na Kitajskem, ki strankam omogočajo, da izdelke nakupujejo pri domačih prodajalcih, saj so se odločili za zmanjšanje obsega poslovanja v tej državi.

Družba je dejala, da bo prenehala z vodenjem lokalne tržnice od julija naprej, vseeno pa bodo lahko kitajski nakupovalci še naprej naročali blago iz Amazonove globalne trgovine. Družba namerava hkrati ohraniti svojo poslovanja računalništva v oblaku na Kitajskem.

Umik maloprodajne mreže prihaja sredi ostre konkurence na trgu, kjer dominirata lokalna konkurenta Alibaba in JD.com.

Tehnološka velikana Apple in Qualcomm sta končala vse svoje pravne bitke

Pri Reutersu so prvi poročali o načrtih Amazona za zaprtje domače tržnice na Kitajskem do srede julija, saj se želijo osredotočiti na bolj dobičkonosno poslovanje prodaje blaga iz tujine in storitev v oblaku. Amazonova dobičkonosna storitev računalništva v oblaku, na svojih podatkovnih serverjih gosti velik del korporativnega sveta.

Predstavnik družbe je v izjavi dejal, da družba "tesno sodeluje z našimi prodajalci, da bi zagotovili nemoten prehod in še naprej zagotavljali najboljšo možno uporabniško izkušnjo".

Amazon je v letu 2004 kupil, kitajsko spletno stran Joyo.com, ki se ukvarjala s prodajo knjig, glasbe in videov. Leta 2007 pa so jo preimenovali v Amazon.cn. A stran se je v zadnjem času le s težavo borila proti dominantnim igralcem na trgu, kot sta Alibaba in JD.com.

Umik iz drugega največjega gospodarstva na svetu prihaja potem ko je družba opravila velike naložbe v Indijsko tržišče. Amazon se je tako zavezal, da bo porabil 5,5 milijarde dolarjev za razširitev elektronskega poslovanja v Indiji, kjer je njihov glavni tekmec domača družba Flipkart.

Lansko leto je tako družba lansirala svojo različico mobilne spletne strani in aplikacije za mobilne telefone v jeziku Hindi, s čimer si želijo pritegniti na milijone novih strank v državi.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce