Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Amazon se je pridružil prizadevanjem za boj proti kitajskemu koronavirusu

Amazon se je pridružil prizadevanjem za boj proti kitajskemu koronavirusu
March 24
07:16 2020

Amazon se je odločil za povezavo z raziskovalci, ki jih financira soustanovitelj Microsofta Bill Gates za prevzem in dostavo testnih kompletov za kitajski koronavirus. Sklad, ki ga podpira Gates z imenom Seattle Coronavirus Assessment Network (SCAN), raziskuje načine na katere se okužba širi.

Raziskava vsebuje zbiranje brisov iz nosu za sledenje virusu med prebivalci okrožja King v mestu Seattle v zvezni državi Washington.

Bill Gates dokončno zapušča Microsoft

Amazon Care, je sicer del trgovinskega velikana, ki se ukvarja z zdravstveno oskrbo, bo sedaj pomagal pri dobavi kompletov za testiranje. Okrožje King je sicer poleg New Yorka v ZDA eno od najbolj prizadetih območji zaradi izbruha kitajskega korona virusa.

SCAN je skupina zdravstvenih in raziskovalnih organizacij, ki si prizadeva ugotoviti, kako se okužba širi v različnih delih družbe, z namenom napovedi, kakšen bo verjetni nadaljnji razvoj izbruha.

Amazon Care bo skupini pomagal pri delu tako, da bo ljudem dostavil testne komplete in jih nato pobral za raziskovalce. Če bo virusno obolenje odkrito, bo udeleženec vzpostavil stik z zdravstvenimi delavci.

"Hvaležni smo, da smo obkroženi z močno skupnostjo javnega zdravstva, svetovnimi voditelji na področju zdravstvenega varstva in akademiki, zato smo pripravljeni izkoristiti infrastrukturne in logistične zmogljivosti podjetja Amazon Care, da bi podprli ta lokalna prizadevanja," je zapisal tiskovni predstavnik družbe Amazon.

Partnerstvo bi lahko pomagalo izboljšati testiranje na koronavirus v ZDA, saj na tem področju zaostajajo za drugimi državami. Ameriški center za nadzor bolezni in preventivo je ponedeljek poročal o več kot 46000 primerih okužbe z kitajskim virusom. Smrtih primerov je bilo do sedaj 582.

Fundacija Bill & Melinda Gates skupaj z raziskovalnimi dobrodelnimi organizacijami Welcome in Mastercardovim Impact Charity, se je zavezala, da bo za financiranje razvoja zdravljenja za kitajski virus namenila 125 milijonov dolarjev.

V začetku tega meseca je sicer Bill Gates sporočil, da odhaja iz uprave družbe Microsoft, da bi se osredotočil na svoja dobrodelna prizadevanja.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce