Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Ameriška administracija je družbi ZTE dovolila ponoven začetek nekaterih poslovnih dejavnosti

Ameriška administracija je družbi ZTE dovolila ponoven začetek nekaterih poslovnih dejavnosti
July 04
06:09 2018

ZDA so dejale, da bodo kitajskemu tehnološkemu velikanu ZTE začasno dovolile začetek nekaterih poslovnih dejavnosti, medtem ko razmišljajo o dvigu sedemletne prepovedi, ki je bila družbi naložena v začetku letošnjega leta. V aprilu so ZDA ugotovile, da ZTE krši prepoved trgovanja z Iranom in Severno Korejo. Družbi so nato blokirali nakupovanje delov dobaviteljev iz ZDA, kar je bila poteza, ki bi lahko uničila njihovo poslovanje.

Odredba, ki družbi ZTE omogoča, da nadaljuje z nekaterimi poslovnimi dejavnostmi prihaja sredi okrepljenih trgovinskih napetosti med ZDA in Kitajsko.

Trumpova administracija želi blokirati China Mobile v ZDA

Ameriško ministrstvo za trgovino je sporočilo, da bo začasno dovoljenje za družbo ZTE veljalo od 2. julija do 1. avgusta.

V skladu z novo odredbo, bo družbi ZTE, ki je v državni lasti sedaj dovoljena podpora obstoječih telefonov v ZDA in med drugimi dejavnostmi, nadaljevanje z delovanjem obstoječih omrežij.

A iz ameriškega ministrstva za trgovino so dejali, da ostaja obstoječa prepoved za uvod delov iz ZDA, ki jo je družba prejela v aprilu "v polni moči in učinkih".

ZTE poizkuša trenutno izpolniti vrsto zahtev, ki bi ji omogočile nadaljevanje opravljanja celotnih poslovnih dejavnosti v ZDA, ki vključujejo plačilo kazni v višini 1 milijarde dolarjev, najetje skupine za preverjanje skladnosti poslovanja, ki jo bodo izbrale ZDA in zamenjavo večine članov njihovega upravnega odbora.

Trgovanje Trumpove administracije s Pekingom za odpravo prepovedi poslovanja družbe ZTE, je sprožilo kritiko skupine ameriških senatorjev, ki želijo obdržati prepoved poslovanja za družbo ZTE na podlagi nacionalne varnosti in drugih pomislekov.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce