Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Ameriška farmacevstka družba CVS se pripravlja na največji letošnji prevzem

Ameriška farmacevstka družba CVS se pripravlja na največji letošnji prevzem
December 04
07:39 2017

Ameriška veriga lekarn CVS se je dogovorila za nakup zdravstvene zavarovalnice Aetna, kar bi bila največja združitev podjetij v letošnjem letu. Posel v vrednosti 58 milijard evrov, potrebuje še odobritev regulativnih organov in delničarjev. Predlagana združitev prihaja sredi špekulacij, da bi lahko spletni trgovski velikan Amazon načrtoval vstop na farmacevtski trg. Če bo posel odobren ima po besedah družbe CVS potencial za veliko preoblikovanje ameriške zdravstvene industrije.

"Ta kombinacija združuje strokovno znanje dveh velikih podjetij, za izboljšanje izkušenj potrošnikov na področju zdravstvenega varstva," je dejal izvršni direktor družbe CVS, Larry Merlo.

Naraščajoči stroški

Načrtovana pridobitev podjetja Aetna, tretje največje ameriške zdravstvene zavarovalnice, prihaja sredi obdobja vse višjih zdravstvenih stroškov za številne Američane in njihove delodajalce, vključno z zdravili na recept.

Royal bank of Scotland bo dodatno klestila svojo poslovno mrežo

Predlagana nižja obdavčitev, ki se trenutno sprejema v ameriškem Kongresu, bi lahko vplivala tudi na zmanjšanje zdravstvenih programov, ki jih financira država, ko je na primer Midicaid. Pri družbi CVS so dejali, da bo podjeje z združitvijo okrepilo svoj položaj pri pomoči strankam, saj trenutno stroški zdravstvenega varstva rastejo po "netrajnostni stopnji".

"Ta transakcija izpoljnjuje potrebo v sedanjem sistemu zdravstevenega varstva in predstavlja enkratno priložnost za ponovno opredelitev dostopa do kakovostne oskrbe z nižjimi stroški," so pri CVS zapisali v izjavi.

V skladu z načrtom združitve, bi lahko CVS dele svojih 10,000 trgovin spremenil v zdravstvene centre za skupnosti, ki bi zaposlovali farmacevte, medicinske sestre in strokovnjake za prehrano.

Analitiki pravijo, da prihaja dogovor v času, ko lekarne in ponudniki zdravstvenih storitev iščejo načine, kako bi lahko svojih strankam olajšali in pocenili dostop do svojih storitev. Kljub vsemu pa ni nobenih zagotovil, da bo do prevzema tudi v resnici prišlo. Združitve, ki vključujejo zdravstvene zavarovalnice v ZDA, so nedavno doživele neuspeh, ko jih je zvezni sodnik blokiral zaradi protimonopolnih vprašanj, vključno z načrtom družbe Aetna za nakup podjetja Humane za 29 milijard dolarjev v letu 2015.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce