Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Ameriška prodaja v počitniškem obdobju se je presenetljivo povečala

Ameriška prodaja v počitniškem obdobju se je presenetljivo povečala
December 28
07:21 2020

Trgovina na drobno v ZDA je med razširjeno praznično sezono od 11.oktobra do 24.decembra zabeležila 3 odstotno rast, so sporočili iz družbe Mastercard, k čemer je najbolj pripomoglo povečano nakupovanje prek spleta zaradi pandemije kitajskega virusa.

Po poročilu Mastercarda se je spletna prodaja med letošnjim prazničnim obdobjem povečala za kar 49 odstotkov, kar poudarja vlogo pandemije kitajskega virusa pri spreminjanju nakupovalnih navad strank. Po podatkih predstavlja prodaja počitniškega spletnega poslovanja letos skoraj 20 odstotkov celotne prodaje na drobno, kar kaže, da so nakupi prek spleta in prevzemi v trgovinah ter brezkontaktne tehnologije ključnega pomena za trgovce na drobno.

Elon Musk je propadajoči Kaliforniji pomahal v slovo

Sezona počitniških nakupov lahko predstavlja večino letne prodaje nekaterih trgovcev, vendar je zdravstvena kriza pomenila, da se je več velikih trgovcev, vključno z Walmartom in Targetom, ki so se soočali z omejitvami zmogljivosti, zgodaj uvedlo svoje počitniške promocije.

Gigant spletne trgovine Amazon je svoj letni poletni promocijski dogodek potisnil v oktober, s čimer so ustvarili najdaljšo počitniško sezono za prodajalce v zgodovini. Tako so lahko prodajalci vsaj nekoliko nadomestili zamude v prodaji, ki so bile posledica več tednov trajajočih karantenskih ukrepov spomladi.

"Šlo je za bolj zdravo sezono počitnic od številnih napovedi," je dejal višji svetovalec pri Mastercardu, Steve Sadove.

Sadove hkrati meni, da se bo trend digitalnega poslovanja povečeval tudi v prihodnjem letu, tehnologijo pa bodo sprejeli tudi manjši trgovci, ki bodo želeli svojim strankam ponuditi nove načine nakupovanja.

Ljudje, ki so zaradi dela od doma več časa porabili v svojih hišah in politike pouka na daljavo, so spodbudile povpraševanje po izdelkih notranje opreme in opreme za dom, zato se je prodaja v kategoriji pohištva in opreme za dom povečala za kar 16,2 odstotka.

Za šest odstotkov se je povečala tudi prodaja elektronike in naprav, kar je posledica zmanjšanja izdatkov za obiske restavracij, potovanj in preživljanja prostega časa.

Na drugi strani se je prodaja oblačil in nakita zmanjšala, vseeno pa se je obseg prodaje teh izdelkov prek spleta iz prejšnjih 15,7 odstotkov povečal na 44,6 odstotkov.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles