Finančni trgi

Prispevki

Ameriški državni sekretar Mike Pompeo: Naložbe Huaweija so “Plenilska dejanja”

Ameriški državni sekretar Mike Pompeo: Naložbe Huaweija so “Plenilska dejanja”
October 02
06:04 2020

Naložbe kitajskega Huaweija niso redne tržne transakcije, temveč "plenilska dejanja" zato bi jih morale vse države po svetu prepovedati, je v petek v časopisnem intervjuju dejal ameriški državni sekretar Mike Pompeo, ki se je nedavno na obisku mudil tudi v Sloveniji.

Bela hiša: Nova prodaja Huaweiju bo obsegala samo široko dosegljive proizvode

"Njihove naložbe niso zasebne, saj jih subvencionira kitajska država. Zato ne gre za pregledne, brezplačne, komercialne transakcije, kot so mnoge druge, ampak se izvajajo izključno v korist kitajskega varnostnega aparata," je Pompeo dejal za italijanski dnevnik La Repubblica od koncu dvodnevnega obiska v državi.

"Huaweijeve naložbe so plenilska dejanja, ki jih nobena resna država ne sme dopustiti," je dodal.

Hkrati je Evropo in ZDA pozval naj združita moči, da bi kitajski komunistični partiji preprečili uspeh pri svojih načrtih v tujini.

Pri Huaweiju so sicer, kot po pričakovanjih ameriške obtožbe zanikali.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles