Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Ameriški trgi so med razprodajo začeli z okrevanjem

Ameriški trgi so med razprodajo začeli z okrevanjem
October 24
06:39 2018

Ameriški borzni trgi so začeli z okrevanjem po svetovni razprodaji in so med zadnjimi urami trgovanja vrnili večino izgub iz začetka dneva. Vsi trije glavni borzni indeksi so sicer zabeležili med 0,4 do 0,6 odstotne padce, a so ti med dnevom že presegali tudi 2 odstotka, z indeksoma S&P 500 in Nasdaq na najnižjih nivojih v zadnjih šestih mesecih.

Okrevanje prihaja po strmih padcih indeksov na Evropskih in Azijskih trgih, s tem, da je imel Londonski FTSE najslabšo mesečno uspešnost v zadnjem desetletju. Prek noči so na vrednosti izgubili tudi azijski trgi.

Predsednik Trump zaostril napade na FED

Analitiki pravijo, da je težko pokazati na določen faktor za globalne padce. V Evropi so dejali, da je razprodajo poslabšalo stanje v Italiji, ki ima drugi najvišji nacionalni dolg v evrskem območju.

Evropska komisija je državi dejala, da mora revidirati svoj proračun, kar je prvič, da je bil takšen zahtevek vložen.

Medtem se pojavljajo tudi strahovi glede vpliva trenutne situacije v Saudovi Arabiji, kjer se kraljevina sooča s kritikami po umoru novinarja Jamala Khashoggija. Država je ena od največjih izvoznic nafte, vlagatelji pa so zaskrbljeni zaradi groženj o morebitnih sankcijah.

Strateg pri družbi ING, Benjamin Schroeder je za padce na borzi obtožil "skupek zaskrbljenosti" in dejal, da razpoloženje med vlagatelji trpi zaradi trgovinskih napetosti, strahov glede Italije in Brexita. Medtem je analitik Charles Schwab mnenja, da so splošni strahovi "še poslabšali že zdaj bojazljivo globalno razpoloženje".

Analitik pri družbi Markets.com, Neil Wilson je dejal, da splošno razpoloženje "ni dobro". Dejal je, da je "težko reči" kaj žene padce, vseeno pa "stara mantra, da trgi sovražijo negotovost, zagotovo drži".

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce