Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Apple dosegel skromno rast prodaje a utrpel padec dobička

Apple dosegel skromno rast prodaje a utrpel padec dobička
July 31
06:02 2019

Apple je v svojem tretjem poslovnem četrtletju zabeležil majhno rast prodaje. Čeprav se je prodaja iPhonov znižala, pa je uspelo družbi padec nadomestiti z višjimi prihodki pri storitvah, kot je njihova trgovina s programsko opremo in glasbo.

Prodaja družbe se je tako povečala za 1 odstotek na 53,8 milijarde dolarjev, medtem ko se je dobiček znižal za 13 odstotkov, a je še vedno dosegel 10 milijard dolarjev. Družba je nekaj od padca prodaje pripisala šibkejši prodaji na Kitajskem.

Samsung v drugem četrtletju z visokim padcem dobičkonosnosti

Kljub temu so rezultati družbe presegli pričakovanja analitikov, zaradi česar se delnice družbe na Wall Streetu pridobile 3,5 odstotka vrednosti in dosegle nivo 216,1 dolarja.

Prvič po letu 2012 je prodaja iPhonov pomenila manj kot polovico prihodkov od prodaje celotne družbe. Prodaja njihovega paradnega konja se je glede na enako lansko obdobje zmanjšala za 741 milijonov dolarjev.

Na Kitajskem se je njihova prodaja znižala za 4 odstotke na 9,16 milijarde dolarjev, kar je bolje od drugega četrtletja, v katerem so v tej državi utrpeli 22 odstoten padec prodaje. Svoje so dodali menjalni tečaji, ki so za kitajske kupce iPhone podražili.

Apple je hkrati napovedal, da bodo v zadnjem četrtletju njihovega poslovnega leta ustvarili prihodke od prodaje med 61 in 64 milijard dolarjev.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce