Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Apple je prevzel digitalno platformo za gledanje revij Texture

Apple je prevzel digitalno platformo za gledanje revij Texture
March 13
07:52 2018

Apple se je za nerazkrit znesek določil za nakup aplikacije za naročnine na revije Texture. Texture ponuja ameriškim uporabnikom za 9,99 dolarja neomejen dostop do 200 revij na mesec. Trenutno je aplikacija v lasti družbe Next Issue Media, ki jo podpirajo izdajatelji revij Conde Nast, Hearst, Meredith, News Corp, Rogers Communications in Time Inc.

Pri Applu so dejali, da so "zavezani kakovostnemu novinarstvu iz zaupanja vrednih virov". Aplikacija Texture je bila sicer splavljena v letu 2010 in je iz strani uredniške ekipe App Stora leta 2016 prejela nagrado za najboljše aplikacije.

Apple je v zadnjem četrtletju prodal manj telefonov a je kljub temu zabeležil rekordne dobičke

Medijski analitiki so dejali, da je poteza za prevzem Texture, Applov način pomiritve izdajateljev vsebin, ki so bili razburjeni potem, ko so leta 2015 splavili svojo aplikacijo Novice. Takrat so izdajatelji vsebin dejali, da so zaskrbljeni, da bi lahko omenjena aplikacija ogrozila katere vrste vsebin bodo imeli uporabniki dostop do in spremenila načine na katere uporabniki vsebino uporabljajo.

"Veliko tega so samo prazne besede. Če bi v resnici želeli pomagati novinarjem, bi izdajatelje oprostili plačila 30 odstotnega davka, ki ga Apple vzame iz prihodkov App Stora, " pove analitik Joseph Evans. "Ta poteza Apple ne bi nič stala, bila pa bi velika pomoč za založnike. Toda namesto tega delajo te stvari, ki se osredotočajo na uporabnike."

Kljub temu priznava, da bi lahko sodelovanje Appla povečalo zanimanje za osem let staro storitev, kar bi založnikom pomagalo zaslužiti več denarja.

Apple sicer že izvaja naročniške storitve za pretakanje glasbe in naroča nove televizijske vsebine, kar vodi do špekulacij, da bi lahko kmalu splavili tekmeca Netflixu.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce