Finančni trgi

Prispevki

Apple naj bi splavil svojo novo plačilno aplikacijo

Apple naj bi splavil svojo novo plačilno aplikacijo
November 13
12:22 2015

Po govoricah naj bi bila družba Apple v pogovorih z bankami, glede ustanovitve nove aplikacije za prenos denarja, ki bi bila neposredna konkurenca PayPalu.

Aplikacija naj bi po poročanju medijev, uporabnikom iPhonov dovoljevala prenos denarja preko tekstovnih sporočil, so dejali pri Wall Streetu Journalu. Delnice Paypala so po novici izgubile 2 odstotka vrednosti.

Paypalova aplikacija za medsebojno nakazovanje sredstev Venmo je sicer v lanskem letu procesirala za 2,4 milijarde dolarjev plačil. Apple pa si želi zajeti nekaj tega trga, saj gre za zelo hitro rastočo panogo. Takšne aplikacije mnogi vidijo kot prioročen način za poplačilo na digitalen način, namesto plačevanja v gotovini.

Po porazu na sodišču se Apple sooča z plačilom visoke odškodnine

Venmo si je med mlajšimi uporabniki v ZDA že izklesal svojo nišo, ki uporabnikom med seboj omogoča pošiljanje in zahtevanje denarja kar prek svojih telefonov. Storitev je postala priljubljena pri delitvi stroškov prehrane, taksijev in nakupa daril.

Apple je lani v ZDA splavil lasten plačilni sistem Apple Pay, letos pa je sistem postal na voljo tudi v Veliki Britaniji. Sistem omogoča uporabnikom, da v določenih trgovinah plačujejo kar z dotikom prek svojih iPhonov. Najnovejša aplikacija bi poleg samega plačevanja uporabnikom dovoljevala tudi prenos denarnih sredstev.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles