Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News
  • Trgi so nov teden začeli pozitivno Azijske delnice so nov trgovalni teden začele z pozitivno rastjo, sicer pa bo teden poln objave poslovnih rezultatov pomembnih svetovnih družb. Na današnje trgovanje so vplivale novice o poizkusih sprejema...
  • Evergrande začasno preprečil bankrot Delnice kitajskega nepremičninskega velikana Evergrande, so med današnjim trgovanjem na borzi v Hongkongu pridobile 6 odstotkov vrednosti, potem ko so kitajski mediji poročali, da je uspelo družbi pred ključnim iztekom...
  • Delnice Evergranda so ob ponovnem začetku trgovanja zgrmele v prepad Delnice družbe Evergrande so med današnjim trgovanjem na borzi v Hongkongu izgubile 14 odstotkov vrednosti, saj je bilo po 17 dni trajajoči prekinitvi spet mogoče trgovati z njimi. Izjemno zadolženi...
  • Trgi so danes poslovali optimistično Azijski trgi so med današnjim trgovanjem pridobili na vrednosti, potem ko se je donos ameriških dolgoročnih obveznic povišal na najvišje nivoje v zadnjih petih mesecih. Vse to je posledica naraščajočega...
  • Cene nafte so začasno nehale naraščati Cene nafte so se v torek znižale, pri čemer je nafta znamke Brent na vrednosti izgubila že drugi dan zapored, kar je bila posledica počasnejše gospodarske rasti na Kitajskem in...

Apple se je opravičil za upočasnjevanje starih iPhonov

Apple se je opravičil za upočasnjevanje starih iPhonov
December 29
07:49 2017

Apple se je opravičil potem, ko so se po priznanju namernega upočasnjevanja starih iPhonov, soočili s hudo kritiko. Pri družbi sedaj trdijo, da bodo rezervne baterije strankam na voljo po nižji ceni, poleg tega pa bodo prihodnje leto izdali programsko opremo, s pomočjo katere bodo lahko uporabniki spremljali zdravstveno stanje baterij svojih telefonov.

Nekateri uporabniki so sicer že dolgo časa sumili, da družba starejše iPhone namerno upočasni, da bi na ta način stranke spodbudili k nakupu novega telefona.

Teslin Elon Musk obljubil še poltovornjak in nove opcije za obstoječe avtomobile

Pri Applu so priznali, da so upočasnili nekatere telefone z starajočimi se baterijami, a po njihovem mnenju naj bi s tem "podaljšali življenje" naprav. V izjavi, ki so jo objavili na svoji spletni strani je podjetje dejalo, da bo znižalo ceno nadomestnih baterij iz 79 dolarjev na 29 dolarjev, za vse uporabnike iPhonov 6 in novejših naprav.

Poudarili so, da si prizadevajo za ukrepe, s katerimi bi "naslovili zaskrbljenost strank, priznali njihovo zvestobo in ponovno pridobili zaupanje vseh, ki bi lahko dvomili o namerah Appla".

"Pri Applu postavljamo zaupanje strank pred vse. Nikoli si ne bomo nehali prizadevati za to, da si zaupanje prislužimo in ga ohranjamo. Svoje delo, ki ga imamo radi opravljamo samo zaradi vaše vere in podpore - tega pa ne bomo nikoli pozabili ali vzeli za samoumevno," so zapisali.

Proti podjetju je bilo v ZDA vloženih že osem ločenih tožb v zvezi z zadevo, dodatne tožbe pa so bile že vložene tudi v Franciji in Izraelu.

Apple je v začetku meseca potrdil, da namerno upočasni nekatere modele iPhonov, ko se starajo. Dejali so, da spremenijo opreacijski sistem iOS, s čemer upravljajo litij-ionske baterije v nekaterih napravah, ker sezmogljivost baterij s časom zmanjšuje.

"Litij-ionske baterije postanejo s časom manj zmogljive pri podpiranju največjih potreb po elekrtričnem toku, ko so v hladnih pogojih in imajo nizko napoljenjenost, oziroma ko se s časom starajo, kar lahko povzroči nepričakovan izklop naprave, da bi se tako zaščitile elektronske komponente," so dejali pri podjetju.

Včeraj je odjeknila tudi novica, da je družba zaradi varnosti, izvršnemu direktorju Timu Cooku ukazala naj za zasebena in poslovna potovanja, uporablja samo zasebna letala.

V novembru je bil Apple prisiljen izdati posodobitev s katero so popravili varnostne težave njihovega Mac operacijskega sistema, ki so omogočale dostop do naprave in upravnih pooblastil brez uporabe gesla.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles