Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Aston Martin je po znižanju prodajnih napovedi doživel visok upad vrednosti delnic

Aston Martin je po znižanju prodajnih napovedi doživel visok upad vrednosti delnic
July 25
05:48 2019

Delnice proizvajalca luksuznih športnih avtomobilov Aston Martin so upadle za več kot 20 odstotkov, potem ko je družba sporočila, da so zmanjšali napoved prodaje za letošnje leto. Britansko podjetje je za znižalo napoved zaradi šibkejšega povpraševanja po vsej Evropi, potem ko se je prodaja trgovcem v regiji v prvi polovici leta zmanjšala za skoraj petino.

Družba sedaj pričakuje, da bodo trgovcem v letošnjem letu dostavili med 6300 in 6500 avtomobilov, medtem ko je prejšnja napoved predvidevala dostavo med 7100 in 7300 avtomobilov.

Ameriško pravosodno ministrstvo je napovedalo preiskavo velikih tehnoloških družb

"Zahtevno zunanje okolje" se je poslabšalo, so sporočili pri družbi, kot so se tudi "makroekonomske negotovosti". "Pričakujemo, da se bo ta mehkoba povpraševanja nadaljevala tudi v preostalem delu leta, zato bo potrebno podrobno načrtovanje za leto 2020," so še zapisali pri družbi.

Aston Martin je najnovejša avtomobilska družba, ki je utrpela udarec zaradi upočasnitve zaupanja potrošnikov v Evropi. Avtomobilska podjetja v regiji se spopadajo tudi z zaskrbljenostjo glede možnih posledic Brexita in strožjih predpisov o emisijah.

Pri družbi so sporočili, da je prodaja njihovih avtomobilov v Veliki Britaniji v prvi polovici leta na letni ravni upadla za 17 odstotkov in za 19 odstotkov v Evropi, na Bližnjem vzhodu in Afriki. Družba je hkrati sporočila, da so obrzdali svoje naložbene načrte v višini 45 milijonov evrov, kljub temu, da so v ZDA in Aziji dosegli dobre prodajne rezultate.

Podjetje, ki slovi po svoji povezavi s filmi o James Bondu je sporočilo, da bo sedaj sprejelo "odločne ukrepe za upravljanje z inventarjem", pri čemer poročila omenjajo možnost zmanjšanja proizvodnje.

Delnice družbe so od začetka kotiranja na borzi v Londonu oktobra lani, izgubile že skoraj 45 odstotkov vrednosti.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce