Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Aston Martin je predstavil svoje prvo SUV vozilo

Aston Martin je predstavil svoje prvo SUV vozilo
November 20
07:15 2019

Aston Martin, ki je v letošnjem letu utrpel velik padec cene svojih delnic, saj prodaja po začetku kotiranja na borzni ni izpolnila pričakovanj, je danes lansiral svoje prvo SUV vozilo, s katerim upajo na preobrat v poslovanju.

Proizvajalec športnih avtomobilov, znan po tem, da je njihove avtomobile najraje vozil izmišljeni tajni agent James Bond, je sicer v svoji zgodovini bankrotiral že sedemkrat in imel številne lastnike, vključno z Fordom.

Znamka, ki je sedaj v večinski lasti kuvajtskih in italijanskih skupin zasebnega kapitala, je oktobra lani začela kotirati na borzi z ceno 19 funtov na delnico. A do takrat se je cena delnice znižala za okrog 75 odstotkov, kar je predvsem posledica upadanja povpraševanja po modelu Vantage v Evropi.

FT Quant brez vstopnih stroškov do konca meseca novembra

Družba, ki je v prvih devetih mesecih letošnjega leta ustvarila izgubo v višini 107,5 milijona evrov, je veliko denarja zapravila za izgradnjo nove tovarne v Walesu, kjer bodo od prihodnjega leta dalje izdelovali nov SUV model DBX.

"Trenutno imamo vse stroške dodatne tovarne, ne da bi imeli koristi od prihajajočih prihodkov... zato gre iz tega vidika za resnično pomemben model avtomobila," je v začetku tega meseca za medije dejal izvršni direktor družbe, Andy Palmer.

Pri Astonu upajo, da jim bo uspelo z novim modelom privabiti več žensk, družba pa je hkrati prejela nasvete iz strani ženskih svetovalnih skupin o nekaterih funkcijah, kot so ločeni osrednji nasloni za roke in oblikovanje predalov.

Prva preizkusna izdelava modela DBX se je medtem zaključila, proizvodnja pa naj bi stekla v drugem četrtletju prihodnjega leta. Proizvodnja, skupaj z izdelavo športnih avtomobilov v obratu v mestu Gaydon, naj bi po upanju podjetja okrepila njihov obseg prodaje.

"Če bodo letos izdelali nekaj več kot 6000 vozil, lahko v naslednjem letu ustvarimo dodatnih 4 do 5 tisoč vozil, kar je za nas velik porast proizvodnje," je še dejal Palmer.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce