Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Audi bo do leta 2025 ukinil kar 9500 delovnih mest

Audi bo do leta 2025 ukinil kar 9500 delovnih mest
November 27
06:58 2019

Izdelovalec avtomobilov Audi naj bi do leta 2025 v Nemčiji od skupaj 61.000 ukinil 9500 delovnih mest, s čimer si želijo zagotoviti več denarja za razvoj električnih avtomobilov in digitalnega dela. Rezi, katerih cilj je prihraniti 6 milijard evrov, bodo doseženi s programom predčasnega upokojevanja.

Vseeno je družba, ki je v lasti Volkswagna dodala, da bo njihova selitev na področje izdelave električnih avtomobilov pomenila ustvarjanje do 2000 novih delovnih mest. Napoved prihaja potem, ko je Daimler napovedal, da bodo do leta 2022 odpustili več kot 1000 delavcev.

Avtomobilska industrija se sooča z upadom povpraševanja na ključnih trgih, kot je kitajski, kot tudi povečanimi stroški poslovanja zaradi izjemno strogih evropskih predpisov o emisijah in dragem vsiljenem prehodu na električna vozila. Audi je v prvih devetih mesecih letošnjega leta zabeležil padec prodaje, prihodkov in dobička iz poslovanja.

Kitajski predsednik si želi trgovinskega sporazuma z ZDA

V izjavi so pri družbi dejali, da bo zmanjšanje delovnih mest "potekalo po demografski krivulji - zlasti prek odhoda delavcev in novega privlačnega programa predčasnega upokojevanja".

"Podjetje mora postati bolj vitko in primerno za prihodnost, kar pomeni, da nekateri delovni profili ne bodo več potrebni, nastali pa bodo novi."

Izdelovalec avtomobilov je dejal, da bo delovna mesta operativnim delavcem zagotavljal do leta 2029. Dodali so, da bodo v naslednjih treh letih še naprej usposabljali mlade in ohranjali dosedanje število vajencev in študentskih pripravnikov. Tiskovni predstavnik družbe Peter Mosch je glede podaljšanja garancije za delovno silo dejal: "Dosegli smo pomemben mejnik.

"Delovna mesta naše osnovne delovne sile so varna. Podaljšanje garancije za zaposlene je v težkih časih velik uspeh. Poleg tega prihajajoča elektrifikacija obratov v Ingolstadtu in Neckarsulmu poudarja dolgoročni uspeh obeh naših nemških obratov."

Kot tekmeci tudi pri Audiju porabljajo na milijarde evro za razvoj novih tehnologij, kot so električna in hibridna vozila, povezljivost in avtonomna vožnja. Vseeno je morala družba lani plačati tudi 800 milijonov evrov globe zaradi svoje vloge pri škandalu z goljufanjem z dizelskimi emisijami, ki se je začela v matični družbi Volkswagen.

Z slabo rastjo pa se ne srečujejo samo nemški izdelovalci avtomobilov. Tudi dobavitelji avtomobilskih delov Bosch in Continental so napovedali visoke reze delovnih mest. Vse to pa prihaja v času upočasnjevanja nemškega gospodarstva, ki se je v zadnjem četrtletju za las izognilo recesiji.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce