Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Avstralija bo preiskala vpliv Googla in Facebooka na domači medijski trg

Avstralija bo preiskala vpliv Googla in Facebooka na domači medijski trg
December 04
08:05 2017

Avstralski regulator za konkurenco, je začel preiskavo o tem ali vpliv Facebooka in Googla škodi medijskemu sektorji v državi. Organ bo raziskal ali so motnje, ki sta jih na avstralskem medijskem trgu povzročila ameriška tehnološka velikana, škodile potrošnikom in založnikom.

Avstralska vlada je sicer odredila preiskavo, kot del širših reform na področju medijev. Tradicionalne medijske družbe so se znašle pod pritiskom spletnih tekmecev in utrpele močno zmanjšanje prihodkov iz naslova oglaševanja.

ZDA so sprožile preiskavo o Kitajski industriji aluminija

Preiskava avstralske komisije za konkurenco in potrošnike (ACCC) je v danes objavila, da bodo preučili učinek, ki ga imajo spletni iskalniki, socialni mediji in druge platforme za združevanje digitalnih vsebin na medije in oglaševalski trg.

Predsednik organizacije, Rod Sims je v izjavi dejal, da bo preiskava "preučila kako digitalne platforme, kot sta Google in Facebook delujejo, za popolno razumevanje njihovega vpliva v Avstraliji". Gospod Sims je dejal, da bodo raziskali tudi ali digitalne platforme "uveljavljajo tržno moč v komercialnih poslih na škodo potrošnikov, ustvarjalcev medijskih vsebin in oglaševalcev".

Vlada je preiskavo naročila kot del širših reform ob vse večji zaskrbljenosti glede prihodnosti medijskega sektorja po letih padajočih dobičkov, zmanjševanju števila delovnih mest in pojavu lažnih novic. Preiskava bo imela pristojnosti, da od Googla, Facebooka in drugih družb zahteva informacije, hkrati pa bo lahko organizirala zaslišanja odgovornih oseb. Organ naj bi predhodno poročilo izdelal do konca prihodnjega leta.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce