Finančni trgi

Prispevki

Avstrija želi prednost pri zaposlovanju domačinom pred drugimi državljani EU

Avstrija želi prednost pri zaposlovanju domačinom pred drugimi državljani EU
January 12
08:20 2017

Avstrijski levosredinski kancler je dejal, da bo Evropsko Unijo zaprosil, da naj lokalnim delodajalcem omogoči zaposlovanje Avstrijcev pred drugimi državljani EU, razen v primeru, da za delovno mesto ni primernih domačih kandidatov. Christian Kern je obljubo podal ob splavitvi 10 letnega gospodarskega načrta, ki se osredotoča na ustvarjanje novih delovnih mest.

"Vzhodnoevropske država izvažajo svojo brezposelnost v Avstrijo," je dejal predstavnik socialnih demokratov.

Poslovanje slovenskih podjetij v Avstriji z novim letom oteženo

Govor je imel v mestu Wels, v katerem vladajo predstavnike desne Svobodnjaške stranke (FPO). Strahovi pred priseljevanjem in brezposelnostjo, so sicer med zadnjimi javnomnenjskimi anketami Svobodnjaško stranko postavili na prvo mesto.

Zaobljubo mnogi vidijo kot poizkus Socialni demokratov, da si spet pridobijo naklonjenost, katerih kandidat se je na lanskih predsedniških volitvah poslovil že v prvem krogu volitev. Kernova stranka ima sicer trenutno med volivci 27 odstotno podporo.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce