Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Avtomobilska industrija: Kdo je največji proizvajalec?

Avtomobilska industrija: Kdo je največji proizvajalec?
February 14
07:57 2018

Največji avtomobilski proizvajalci na svetu so objavili svoje prodajne številke za leto 2017 - kdo je torej letos uradno uvrščen na prvo mesto? Ali je to spet Volkswagen, ki je lani iz prvega mesta izrinil Toyoto? Ali je to morda kateri od konglomeratov, ki zajemajo več avtomobilskih družb? Morda je ameriški velikan GM udaril nazaj?

Odgovor: odvisno od tega, kaj proizvajalci avtomobilov vključujejo v svoje globalne prodajne številke. In še bolj ključno, kakšna je vaša definicija avtomobila.

Zmedeno

V letošnjem letu je tako uradno največji proizvajalec avtomobilov novi igralec: konglomerat Renault-Nissan-Mitsubishi. Japonsko-francoska skupina je Mitsubishi kupila v letu 2016 in svoje trenutno ime sprejela septembra lani. Skupino sestavlja deset blagovnih znamk, vključno z Dacio, Datsunom, Infiniti in Renault Samsung Motors. Združeno podjetje navaja, da so v lanskem letu prodali 10,61 milijona osebnih avtomobilov s čimer so postali "številka ena med avtomobilskimi skupinami po svetu".

Ampak to je malo nejasno

Zakaj? Zato ker je Volkswagen poročal, da so lani prodali 10,74 milijona vozil - in nekateri so mnenja, da bi morala biti družba zaradi teh številk še drugič zapored največja na svetu.

Težak pogovor

Kot pravi Anna-Marie Baisden, vodja pri raziskovalni družbi BMI Research je ugotoviti, kdo je največji proizvajalec avtomobilov na svetu težja naloga kot se zdi na prvi pogled in je odvisna od tega kakšno lestvico si želite. Nekatera medijska poročanja so tako skupino Renault-Nissan-Mitsubishi okronala za "največjega prodajalca lahkih vozil" v letu 2017, Volkswagen pa se je znašel na drugem mestu.

Volkswagen napovedal višje stroške prilagoditve dizelskih motorjev

Toda te številke ne upoštevajo prodajnih številk Volkswagna, ko gre za težka vozila. Težka vozila ponavadi označujejo stvari, kot so tovornjaki in avtobusi, kar se zdi razumno. To očitno niso avtomobili.

Vseeno pri nemški družbi v svoje podatke o globalni prodaji vključujejo tudi te številke. Zato so mnogi številke vzeli dobesedno in poročali, da je Volkswagen še naprej največji podajalec avtomobilov na svetu. Da bi bila zmeda še večja ima različni proizvajalci avtomobilov različne definicije glede označevanja lahkih in težkih vozil.

Za primer vzemimo priljubljene športne terence SUV. Gre za lahke tovornjake ali avtomobile? To je odvisno od tega kje živite in katero znamko teh vozil uporabljate. "SUV-ji so postali zelo priljubljeni, zato jih mnogi proizvajalci označujejo za običajne avtomobile," pove Derryn Wong iz družbe CarBuyer.

"A v ZDA se SUV-ji štejejo za lahke tovornjake. V Singapurju, Maleziji in na Tajskem se Toyota Hilux šteje za lahko gospodarsko vozilo, medtem ko štejejo Toyoto Fortuner, ki uporablja isto osnovo in zgleda podobno za navadni avtomobil". A zabava se ne konča tu.

Tovornjaki so tako na primer skoraj povsod štejejo za gospodarska vozila, razen če gre za minikombije, kot je na primer Toyota Sienna, ki lahko prevaža do osem oseb. Kot lahki tovornjaki so označeni tudi pickupi, kor je Chevrolet Severado, ne glede na to ali jih uporabljate za zasebni prevoz ali poslovno dejavnost.

Kakšen je torej odgovor?

Odvzem številk glede prodanih tovornjakov in avtobusov nam bo v največjo pomoč pri primerjavi trga vozil pove Bausdenova. "Takšni podatki so verjetno najbolj pomembni za povprečnega potrošnika in tukaj lahko vidimo kako je skupina Renault nissan pridobila mesta na lestvici," pove.

"Nakup družbe Mitsubishi v letu 2016 pomeni, da imajo sedaj vključenih mnogo več lahki vozil, zato ni nepredstavljivo, da bi se znašli na vrhu lestvice na podlagi kombinacije vseh blagovnih znamk. A če bi v podatke vključili vse blagovne znamke v skupini in vse vrste prodanih vozil, bi to začelo dajati prednost skupini VW, ki ima v svoji prodajni shemi vse od majhnih trivratnikov do prestižnih Porschejev in velikih tovornjakov znamke MAN."

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce