Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News
  • SoftBank po vrsti težav z visokim padcem vrednosti delnic Delnice Japonskega konglomerata Softbank Group so danes izgubile več kot tri odstotke vrednosti, potem ko je veliki tehnološki vlagatelj, v enem dnevu doživel tri razočaranja, vključno s slabim nastopom družbe...
  • Trgi ne najdejo jasne usmeritve Azijske delnice in najpomembnejše valute na svetu so se v četrtek ustavile, da bi zadihale, saj so se trgi bojevali za vzpostavitev smeri v odsotnosti trdnih informacij glede nove različice...
  • Predsednik FED opozarja na negotovost glede inflacije Pojav nove variante kitajske kuge naj bi dvigovala negotovost glede inflacije, je opozoril predsednik Ameriške centralne banke. Naraščajoče okužbe s kitajsko kugo in njena nova različica, predstavljajo nova tveganja za...
  • Direktor Nissana opozarja na nadaljevanje kroničnega pomanjkanja čipov Izvršni direktor Nissana je opozoril, da bi lahko najnovejša različica kitajske kuge dodatno zaostrila kronično pomanjkanje čipov, ki se uporabljajo v proizvodnji avtomobilov. Makoto Učida je tako dejal, da je...
  • Težave Evergranda se stopnjujejo Delnice skupine Evergrande, so med današnjim jutranjim trgovanjem izgubile kar 4,8 odstotka vrednosti, potem ko se je predsednik družbe odločil zmanjšati svoj delež v podjetju, ki je v hudih finančnih...

Azijske delnice brez sprememb, evro po volitvah umirjeno

Azijske delnice brez sprememb, evro po volitvah umirjeno
May 27
06:09 2019

Azijske delnice so nov trgovalni teden sredi zaskrbljenosti zaradi napetosti med ZDA in Kitajsko, začele blizu najnižjih nivojev v zadnjih štirih mesecev, medtem ko je bil po volitvah za Evropski parlament, evro omejen v ozkem razponu.

Najširši indeks azijsko-pacifiških delnic izven Japonske je ostal skoraj nespremenjen in dosega malenkost višje nivoje od najnižjih ravni v štirih mesecih, s tem, da so počitnice ZDA in Veliki Britaniji zmanjšale obseg trgovanja.

Senco dvoma na številnih delniških trgih je povzročila zaskrbljenost glede trgovinskega konflikta Kitajske in ZDA, ki bi se lahko preobrazil v tehnološko vojno med največjima gospodarstvoma sveta.

Ameriška centralna banka bi lahko znižala obrestne mere če bo inflacija še naprej nižja od pričakovanj

Do opoldanskega premora je glavni japonski borzni indeks Nikkei pridobil 0,3 odstotka vrednosti.

Kitajske delnice so ponedeljek začele z pozitivno rastjo, vendar so nato upadle, glavni borzni indeks Shanghai Composite je tako izgubil 0,3 odstotka vrednosti, indeks bluečipov CSI 300 pa 0,6 odstotka. Hongkonški indeks Hang Seng je izgubil 0,5 odstotka vrednosti.

Glavni indeksi na Wall Streetu so v petek pridobili na vrednosti, saj so za nekaj olajšanja poskrbeli komentarji predsednika Donalda Trumpa, v povezavi z trgovinskimi odnosi s Kitajsko.

Evro je medtem malenkost pridobil na vrednosti in dosegel nivo 1,1211 dolarja. Britanski funt je v primerjavi z dolarjem zrasel na nivo 1,2731 $. Funt je tako nekoliko pridobil na vrednosti potem ko je napovedan odstop britanske premierke Therese May , vrednost valute znižal na najnižje nivoje v zadnjih petih mesecih.

Indeks dolarja se je v primerjavi z košarico šestih glavnih valut znižal za 0,1 odstotka na 97,565 točke. Dolar je v primerjavi z japonskim jenom izgubil 0,1 odstotka vrednosti in trenutno vztraja pri ravni 109,45 jena.

Cene nafte so bile danes mešane, saj je znižanje ponudbe iz strani kluba proizvajalk OPEC, trge ohranil razmeroma tesne, vseeno pa je cena za sod nafte znamke Brent ostala pod nivojem 70 dolarjev zaradi trgovinske vojne med ZDA in Kitajsko.

Terminske pogodbe za nafto Brent so tako pridobile 0,2 odstotka vrednosti in dosegle ceno 68,79 dolarja za sod, medtem ko je lahka ameriška nafta izgubila 0,1 odstotka vrednosti in jo je bilo moč kupiti po ceni 58,55 dolarja za sod.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles