Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Azijski skladiščni velikan prodan za več kot 10 milijard evrov

Azijski skladiščni velikan prodan za več kot 10 milijard evrov
July 14
07:39 2017

Družba, ki se ukvarja z oddajanjem skladišč spletnim trgovinam, vključno z Amazonom in Alibabo se naj bi prodala za 10,25 milijarde evrov. Odkup družbe Global Logistic Properties (GLP), ki ima svoj sedež v Singapurju iz strani kitajskega konzorcija bo eden od največjih zasebnih delniških poslov z Azijski zgodovini.

Družba GLP upravlja z 55 milijoni kvadratnih metrov logističnih objektov v ZDA, na Kitajskem, v Japonski in v Braziliji.

FED vidi omejitve za rast obrestnih mer

Njihovo poslovanje je doživelo razcvet z vzponom elektronskega poslovanja, ki je spodbudilo povpraševanje po sodobnih skladiščih. GLP ima približno 4000 strank in drugih klientov, vključno z kitajskim prodajalcem na drobno JD.com.

Upravljalec z skladišči ustvari dve tretjini svojih prihodkov na Kitajskem, kjer ima prevladujoči položaj na trgu.

Zmagovalni konzorcij je sestavljen iz številnih kitajskih vlagateljev, vključno z Bank of China, privatno kapitalsko družbo Hopu in Hillhouse Capital Management, v katere vlaga tudi predsednik Alibabe, Jack Ma.

GLP bo po vsej verjetnosti izključen iz borznega trga in bo deloval kot zasebno podjetje.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce