Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Azijski trgi so nov teden začeli pozitivno

Azijski trgi so nov teden začeli pozitivno
October 28
06:33 2019

Azijske delnice so v ponedeljek podaljšale obdobje dobičkonosnosti in dosegle najvišje nivoje v zadnjih treh mesecih , saj so tvegana sredstva pridobivala na vrednosti, zaradi obnovljenih upov, da bo trgovinski sporazum med ZDA in Kitajsko dosežen že naslednji mesec, medtem ko vlagatelji svojo osredotočenost preusmerjajo na odločitev o ameriških obrestnih merah.

Med zgodnjim trgovanjem je najširši delniški indeks azijsko-pacifiške regije izven Japonske pridobil 0,3 odstotka vrednosti in z tretjim zaporednim dnevom rasti dosegel 518,29 točke, kar je največ od konca julija.

Kitajske delnice so se malenkostno okrepile (+0,2%), Hongkonški indeks Hang Seng je zrasel za 0,7 odstotka, medtem ko so avstralske delnice pridobile 0,1 odstotka vrednosti.

Japonski indeks Nikkei 225 je prav tako pridobil na vrednosti in dosegel najvišji nivo v zadnjem letu dni. Dobički sicer sledijo pozitivnim trgovalnim sejam na ameriških in evropskih borznih trgih v petek.

Amazon je kljub dobri rasti prodaje z poslovanjem razočaral vlagatelje

Medtem je bilo iz urada ameriškega trgovinskega predstavnika in kitajskega ministrstva za trgovino povedano, da so ameriški in kitajski uradniki po telefonskih razpravah na visoki ravni v petek, "blizu dokončnega oblikovanja" nekaterih delov trgovinskega sporazuma, pri čemer se bodo pogovori nadaljevali.

Ameriški predsednik Donald Trump je izrazil upanje, da bo dogovor s kitajskim predsednikom Šijem podpisal prihodnji mesec na političnem vrhu v Čilu.

Zaradi optimizma, da sta Peking in Washington blizu končnega dogovora je glavni ameriški borzni indeks S&P 500 sredi trgovalnega dne prehitel svoj rekord iz 26. julija, a je nato ob koncu dneva malenkost izgubil na vrednosti.

Močni rezultati podjetij, vključno z Intelom so izboljšali razpoloženje na delniških trgih. Več kot 81 odstotkov podjetij tako v doslej objavljenih poročilih preseglo napovedi analitikov, kljub velikim strašenjem z trgovinsko vojno. Vlagatelji sedaj čakajo na objavo poslovnih rezultatov velikanov Alphabet, Apple, Facebook in Exxon.

Dejavnost pozneje v tednu bo namenjena Ameriški centralni banki, od katere trgi pričakujejo, da bo na srečanju, ki se konča v sredo skoraj zagotovo znižala obrestne mere. V četrtek bo imela svoje srečanje Japonska centralna banka, v petek pa bodo objavljeni kazalniki ameriške in kitajske proizvodnje.

Na valutnih trgih je indeks dolarja pridobil na vrednosti in je v primerjavi z košarico drugih valut dosegal 97,866 točke. Evro je primerjavi z dolarjem upadel na nivo 1,1077 dolarja.

Cene nafte so se po močni rasti v prejšnjem tednu, danes znižale. Cena nafte znamke Brent se je tako znižala za 5 centov na 61,97 dolarja za sod, medtem ko se je sod lahke ameriške nafte pocenil za 7 centov na 56,59 dolarja.

Za unčo zlata je bilo potrebno odšteti 1504,92 dolarjev.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce