Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Banka Citigroup je v zadnjem četrtletju zabeležila padec prihodkov

Banka Citigroup je v zadnjem četrtletju zabeležila padec prihodkov
January 15
07:15 2019

Ameriška banka Citigroup je za presenetljiv padec prihodkov v zadnjem četrtletju okrivila nedavne pretrese na svetovnih trgih. Prihodki družbe v zadnjem četrtletju so se jim tako znižali za 2 odstotka na 17,1 milijarde dolarjev, kar je bilo manj od pričakovanih 17,5 milijarde.

Banka je dejala, da so se njihovi dohodki pri trgovanju z obveznicami, zaradi nihanj na finančnih trgih v decembru, znižali za petino. Kljub temu je izvršni direktor banke Michael Corbat dejal, da je tretji največji ameriški posojilodajalec v tem obdobju dosegel "soliden napredek".

Azijski delniški trgi so nov teden začeli z padci vrednosti

"Nestabilno četrto četrtletje je vplivalo na nekatera naša poslovanja, ki so občutljiva na tržne spremembe, še posebej fiksne dohodke," je dejal.

V treh mesecih do konca decembra se je dobiček banke povišal na 4,2 milijarde dolarjev ali 1,61 dolarja na delnico, medtem ko je dobiček v enakem lanskem obdobju dosegel 3,7 milijarde dolarjev, oziroma 1,28 dolarja na delnico.

Citi je prva od velikih ameriških bank, ki je v letošnjem letu objavila svoje poslovne rezultate, kasneje ta teden pa bodo svoje dosežke predstavile še banke JP Morgan, Bank of America in Goldman Sachs.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce