Finančni trgi

Prispevki

Banke bodo za športni park Stožice posodile 150 milijonov evrov

Banke bodo za športni park Stožice posodile 150 milijonov evrov
March 13
08:47 2010

Največja slovenska banka bo k posojilu prispevala 50 milijonov evrov, glavni trgovec v nakupovalnem središču bo Mercator.

Kot smo neuradno izvedeli, naj bi družba Grep (Gradis G, Energoplan, Supernova in MTK Immobilienentwicklung) 23. marca s konzorcijem bank podpisala dogovor o 150 milijonov evrov težkem posojilu za športni park Stožice.

V teh dneh naj bi zasebni partner med bankami mrzlično iskal še zadnjih deset milijonov evrov, medtem ko naj bi bilo 140 milijonov evrov že zagotovljenih. Največ, okoli 50 milijonov evrov, bo po naših informacijah prispevala Nova ljubljanska banka (NLB), ostalo pa predvsem skupina tujih bank, ki poslujejo v Sloveniji.

V največji slovenski banki so nam potrdili, da dogovarjanje o financiranju projekta Stožice poteka, o konkretnih številkah pa niso želeli govoriti. Tudi v drugih bankah o (ne)sodelovanju pri projektu ne želijo govoriti, pri tem pa se sklicujejo na poslovno skrivnost. Kot smo že pisali, se dogovori z bankami sklepajo predvsem na podlagi dolgoročnih najemnih pogodb za novo nakupovalno središče, ki ga južno od športnih objektov za Grep gradi družba Primorje in naj bi bilo nared jeseni leta 2011. S 75.000 kvadratnimi metri neto trgovskih površin bo to največje nakupovalno središče v državi, banke pa naj bi poleg hipotek na stavbno pravico zahtevale še spisek dolgoročnih najemnikov za vsaj 60 odstotkov trgovskih površin.

Kot smo že pisali, bo glavni živilski trgovec v novem centru skoraj zagotovo Mercator, ki naj bi najel za okoli 7000 kvadratnih metrov prostorov. Barbara Stegel, direktorica odnosov z javnostmi v Mercatorju, nam je pojasnila, da pogodbe z Grepom še niso podpisali, dogovarjajo pa se za najem hipermarketa in trgovine Intersport. Drugih potencialnih najemnikov v družbi Grep, ki mora športne objekte za Mestno občino Ljubljana dokončati do 30. junija, ne razkrivajo, odgovorili so nam le, da so dogovori z najemniki in konzorcijem bank, ki naj bi ga po naših informacijah vodila prav NLB, v zaključni fazi.
Vir: Dnevnik.si

About Author

Uros B.

Uros B.

je urednik portala Finančni Trgi in finančne revije Alfa. Na borznem parketu je prisoten že vse od leta 2002, ko je svoje prve prispevke objavil na portalu in forumu Vzajemci.com. Aktivno udejstvovanje na področju vzajemnih skladov je nadaljeval v Iliriki DZU, kjer je bil zadolžen za področje trženja vzajemnih skladov. Ker mu raziskovalna žilica ni dala miru, se je znova vrnil v novinarske vode. Kot zunanji sodelavec je sooblikoval vsebino na finančnem portalu Cekin.si., danes pa skrbi za objave aktualnih in zanimivih tematik iz področja osebnih financ na portalu Finančni trgi.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce