Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Bentley napovedal popoln prehod na elektriko do leta 2030

Bentley napovedal popoln prehod na elektriko do leta 2030
November 06
07:11 2020

Izdelovalec luksuznih avtomobilov Bentley je razgrnil svoje načrte, da bi do leta 2030 prešli samo na izdelavo električnih avtomobilov. Pred tem datumom pa naj bi znamka do leta 2026 svojo ponudbo, oklestila le na priključne hibride in popolnoma električna vozila.

Bentley, ki je v lastni nemškega avtomobilskega giganta Volkswagen, si hkrati prizadeva, da bi njihova proizvodnja do konca desteletja postala "ogljično nevtralna". Prehod je verjetno posledica porasta priljubljenosti električnih vozil v Veliki Britaniji, katerih prodaja se je v letošnjem letu potrojila.

"V naslednjem desetletju se bo Bentley preobrazil iz 100 let starega izdelovalca luksuznih avtomobilov, v novi, trajnostni, povsem etični model za luksuz," je dejal izvršni direktor družbe, Adrian Hallmark.

Aston Martin in Mercedes-Benz sta poglobila svoje sodelovanje

Delavce na področju tehnologije običajnih motorjev bodo domnevno prerazporedili, ko se bodo preusmerili na povsem akumultorske električno gnana vozila.

Bentley, ki slovi po svojih čudovitih 12 valjnih bencinskih motorjih, si želi tako postati eden od vodlinih igralcev industrije, ki prehaja na električni pogon.

Po njihovem mnenju, naj bi družba zaradi njihovih ciljev postala "bolj odporna na finančne težave in recesije," saj iščejo načine za zaščito pšred upadom prodaje, kot posledici pandemije kitajskega virusa, ki je močno škodila prodaji avtomobilov po svetu.

Lastnik Bentleya Volkswagen sicer v zadnjem obdobju vlaga na milijarde evrov v razvoj tehnologije električnih avtomobilov. Bentley je junija napovedal, da bodo odpustili 1000 delavcev, saj si želijo zmanjšati stroške poslovanja. To številko so sicer od takrat znižali.

Električne sanje

Številke po svetu sicer kažejo na visoko rast prodaje električnih avtomobilov, kar je sicer tudi posledica močnih državnih subvencij za nakup. V Veliki Britaniji se je tako prodaja v letošnjem letu potrojila in dosegla 76,000 vozil.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles