Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Bitki ponudb za prevzem Yahooja se je pridružil tudi Warren Buffett

Bitki ponudb za prevzem Yahooja se je pridružil tudi Warren Buffett
May 16
07:23 2016

Legendarni vlagatelj Warren Buffett je podprl konzorcij, ki se bo po poročanju medijev potegoval za prevzem ključnega dela internetnega poslovanja družbe Yahoo.

Vodja družbe Berkshire Hathaway je eden od skupine, posameznikov, v kateri je še Milijarder Dan Gilbert, ustanovitelj družbe Quicken Loans.

Ameriški mediji so sporočili, da je Buffett sopodpisal pismo skupine in obljubil denar za ponudbo. Zasebno kapitalsko podjetje Verizon, ki ima v lasti časopis Daily Mail, je prav tako izrazila svoje zanimanje za nakup lastnine Yahooja.

Podobno kot Buffett nogometaš Šporar stavi na nepremičnine. Imata prav?

Prejšnji mesec je internetna družba, ki jo je prizadel padec prihodkov iz naslova oglaševanja in znižanje zaupanja med vlagatelji, predstavila ožji izbor 10 potencialnih kupcev.

Novice o zanimanju Buffetta, bi lahko izboljšale Yahoojeve upe za prodajo. Bauffett je sicer na letnem srečanju svoje družbe priznal, da je bilo njegovo podjetje zelo počasno pri vključevanju v novo tehnološko industrijo.

Buffett, čigar podjetje ima delež v IBM-u je v intervjuju 2. maja dejal, da se je poslovanje Yahooja precej poslabšalo in da " je treba tam nekaj narediti". Vseeno takrat ni omenjal nikakršnih potencialnih ponudb.

Vodilni

Agencija Reuters, ki je prva poročala o sodelovanju Buffetta je poudarila, da je Susan Decker, ki je imela med leti 2000 in 2009 pri Yahooju več vodilnih vlog, sedaj med direktorji v upravnem odboru družbe Berkshire Hathaway.

Agencija je citirala njen intervju, ki ga je za televizijo CNBC dala 29. aprila: "Upam, da bo lahko novi lastnik družbe naredil nekaj za oživitev duha v družbi, ki je naredil Yahoo zelo, zelo edinstven in ustvaril razliko v glavah potrošnikov, zakaj imajo Yahoo še vedno radi. Za dosego tega cilja bi bilo koristno, če bi ostali samostojni, oziroma če bi bili del velike korporacije," je dejala.

Kljub temu, naj bi po mnenju strokovnjakov Verizon ohranil prvo mesto med ponudniki za prevzem Yahooja. Ameriški telekomunikacijski velikan, bi Yahoo združil z družno AOL, ki so jo lani kupila za nekaj manj kot 4 milijarde evrov in tako ustvaril digitalno skupino, sposobno spopada z družbami, kot sta Google in Facebook.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce