Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

BMW zaradi pomanjkanja delov ponekod že ustavlja proizvodnjo avtomobilov

BMW zaradi pomanjkanja delov ponekod že ustavlja proizvodnjo avtomobilov
May 30
05:40 2017

Nemški proizvajalec avtomobilov BMW je dejal, da jim pomanjkanje krmilnih naprav, ki jim jih dostavlja nemška družba Bosch, že upočasnjuje proizvodnjo več kompaktnih in srednje velikih modelov in povzroča zastoje v tovarnah v Južni Afriki in na Kitajskem.

"Naš dobavitelj Bosch trenutno ni sposoben zagotoviti dovoljšnje količine krmilnih naprav za BMW modele serije 1,2,3 in 4," so pri BMW v izjavi zapisali včeraj.

Lotus po novem v rokah kitajskega Geelya

"BMW tovarni v mesti Tiexi na kitajskem in Rosslyn v Južni Afriki sta podaljšali ali prenesli naprej načrtovane prekinitve proizvodnje", je še sporočil proizvajalec avtomobilov. "Izkoriščamo prožnost naših procesov za zmanjšanje gospodarske škode. Pričakujemo, da bo Bosch kot odgovorni dobavitelj, plačal nadomestilo za nastalo škodo," so še dejali pri BMW.

Na drugi strani je družba Bosch za težave okrivila svoje pod dobavitelja iz Italije, ki ga niso imenovali.

"Ena od glavnih komponent krmilnega sistem je njegovo ohišje; ki ga Bosch izdeluje pri pod dobavitelju v Italiji. Trenutno imamo težave pri dostavi delov s tem dobaviteljem," so zapisali v pojasnilu. Dodali so, da delajo vse kar je v njihovi moči, da bi odpravili to ozko grlo v dobavi.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce