Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Boeing je vrnitev letala 737 Max v operativno rabo prestavil vsaj do poletja

Boeing je vrnitev letala 737 Max v operativno rabo prestavil vsaj do poletja
January 22
08:18 2020

Boeing je dejal, da ne pričakuje, da se bo njihovo letalo 737 Max ponovno vrnilo k operativnim letom pred poletjem, kar je dlje, kot so sprva pričakovali. Ta model letala je prizemljen od lanskega marca, potem ko je v dveh tragičnih nesrečah umrlo 346 ljudi.

Pri družbi si sicer prizadevajo, da težave odpravili in letala spet vrnili k operativni rabi. A vseeno podjetju zaenkrat ne uspeva prepričati regulativnih organov, da je letalo varno za uporabo.

Pred tem so pri družbi izrazili pričakovanje, da bodo letala dobila odobritev za letenje pred koncem leta 2019. Nato pa je Boeing decembra predstavil načrte za ustavitev proizvodnje letala, prejšnji teden pa so sporočili, da so v programski opremi odkrili novo težavo.

Prednostna naloga številka ena

Delnice družbe so v torek izgubile več kot 5 odstotkov vrednosti, potem ko se je razširila novica o novi zamudi, kar je newyorško borzo prisililo v začasno zaustavitev trgovanja z delnicami družbe, dokler ne bo objavljena uradna objava iz strani podjetja.

Boeing je lani zabeležil najslabše prodajne številke v dolgem času

Pri Boeingu so dejali, da so bila njihova nova navodila za "sredino leta 2020", ustvarjena "glede na naše izkušnje s postopkom pridobivanja certificiranja".

"Vračilo letala Max v redno operativno rabo je naša prioriteta številka ena in prepričani smo, da se bo to tudi zgodilo."

Prizemljitev letal je Boeing do sedaj že stala več kot 9 milijard dolarjev, posledice pa so se že začele širi saj je vsaj eden od glavnih dobaviteljev družbe že napovedal odpuščanja. Več letalskih družb, ki so odvisne od letal Max je že dejalo, da na letala ne bodo računala do poletja.

To je prva objava o letalih 737 odkar je prejšnji teden svoje delo začel opravljati nov izvršni direktor David Calhoun in teden dni predenj se bo moral soočiti z vlagatelji, ko bo družba objavila svoje četrtletne poslovne rezultate.

Boeing se je po dveh nesrečah letal 737 Max v obdobju petih mesecev znašel pod velikih nadzorom.

Uradniki za varnost v zračnem prometu, ki preiskujejo tragedije so kot glavni dejavnik pri obeh nesrečah identificirali avtomatizirani nadzorni sistem znan pod imenom MCAS.

Pri Boeingu so dejali, da je programski sistem MCAS, ki se opira zgolj na podatke enega senzorja, med letom prejel napačne podatke, zaradi česar je preglasil pilotske ukaze in pripomogel k strmoglavljenju obeh letal.

Pri družbi so dejali, da se trenutno ukvarjajo z popravki za programsko opremo in so prenovili svoje postopke pregleda.

A ameriški zakonodajalci, ki preiskujejo podjetje so dejali, da je bila družba seznanjena z morebitno nezanesljivostjo svoje programske opreme. Družbo so tako obtožili, da je poizkušala prikriti tveganja in pohiteti z vračilom letala v operativno rabo, obenem pa so kritizirali ameriško Zvezno upravo za letalstvo, ker ni opravila svoje dolžnosti pri nadzoru.

Letalo 737 Max je bilo sicer najhitreje prodajano veliko civilno letalo na svetu. Posodobljena različica, letala za srednje in kratke polete je bila zasnova tako, da je bolj varčna od svojih predhodnikov.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce