Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Boeing naj bi po nesreči enega od svojih letal izdal varnostna priporočila

Boeing naj bi po nesreči enega od svojih letal izdal varnostna priporočila
November 07
07:35 2018

Proizvajalec letal Boeing namerava vsem družbam, ki letijo z njihovimi letali tipa 737 MAX poslati bilten, v katerem jim bodo svetovali o postopkih za obravnavanje napačnih odčitkov v pilotski kabini, ki bi lahko povzročili, da se letalo začne spuščati, so sporočili zaupni viri pri podjetju.

Nasveti temeljijo na predhodnih podatkih zbranih v preiskavi leta družbe Lion Air, ki je prejšnji teden strmoglavil v Indoneziji, pri čemer je življenje izgubilo 189 ljudi na krovu. Strokovnjaki so dejali, da bi se lahko obvestilo nanašalo na "kot napada", ki predstavlja nagib krila glede na prihajajoči zračni tok, kar je meritev, ki kaže na verjetnost zastoja letala.

Plače v ZDA so se oktobra dvigale najhitreje v zadnjih devetih letih

Indonezijski preiskovalci nesreč so sicer v ponedeljek sporočili, da je bil kazalnik zračne hitrosti v letalo poškodovan med zadnjimi štirimi leti letala, vseeno pa so ameriške oblasti zaenkrat previdne ko gre za predloge glede odreditve pregleda celotne flote tega tipa letala.

Pri Bloomberg News so poročali, da naj bi Boeing v biltenu nameraval pilote opozoriti naj upoštevajo obstoječe postopke za reševanje te težave. Pri Boeingu sicer niso podali nobene uradne izjave.

Predstavniki drugih pomembnih letalskih prevoznikov, ki uporabljajo letala tega tipa so dejali, da zaenkrat iz strani Boeinga še niso prejeli nobenih novih navodil.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce