Finančni trgi

Prispevki

Boksar Floyd Mayweather je ponovno na vrhu lestvice najbogatejših športnikov na svetu

Boksar Floyd Mayweather je ponovno na vrhu lestvice najbogatejših športnikov na svetu
June 06
07:09 2018

Ameriški boksar Floyd Mayweather je ponovno osvojil naslov najbolje plačanega športnika na Forbesovi lestvici najbolje plačanih 100 športnikov na svetu. Tako je za boj proti zvezniku borilne serije UFC Connnorju McGregorju prejel 275 milijonov dolarjev.

Portugalski nogometni super zvezdnik Cristiano Ronaldo, ki je vrh lestvice zasedal zadnji dve leti je padel na tretje mesto, na drugem mestu ga je za malenkost prehitel njegov večni tekmec Lionel Messi. Na seznamu hkrati ni nobene ženske potem ko je Serena Williams zaradi rojstva prvega otroka iz nje izpadla.

100 najbogatejših športnikov na svetu je zaslužilo 3,8 milijarde dolarjev kar je bilo 23 odstotkov več kot v letu 2016.

Manchester United je najvrednejši nogometni klub v Evropi

Mayweather - ki nosi tudi vzdevek Denar - je poleg športnih zaslužkov, 10 milijonov dolarjev dobil tudi iz naslova sponzorskih pogodb.

"Največja noč v zgodovini boksa iz leta 2017 je Mayweatherju in McGregorju pomagala, da sta skupaj zaslužila skoraj 400 milijonov dolarjev," je dejal Kurt Badenhausen iz Forbes Medija. "Vseeno pa med 100 najbogatejšimi športniki na svetu dominirajo košarkaši, zahvaljujoč visokemu dvigu omejitev plač, ki ga je sprožila nova NBA Tv pogodba v višini 24 milijard dolarjev."

Dodal je: "Forbesova lestvica največjih zaslužkarjev med športniki že dolgo ni bila tako polna testosterona, saj je bila na seznamu vedno vsaj ena ženska in včasih tudi tri. No letos temu ni tako."

10 največjih zaslužkarjev

  1. Floyd Mayweather - boks (285 milijonov dolarjev)
  2. Lionel Messi - nogomet (111 milijonov dolarjev)
  3. Cristiano Ronaldo - nogomet (108 milijonov dolarjev)
  4. Conor McGregor - mešane borilne veščine (99 milijonov dolarjev)
  5. Neymar - nogomet (90 milijonov dolarjev)
  6. LeBron James - košarka (85, 5 milijona dolarjev)
  7. Roger Federer - tenis (77,2 milijona dolarjev)
  8. Stephen Curry - košarka (76,9 milijona dolarjev)
  9. Matt Ryan - ameriški nogomet (67,3 milijona dolarjev)
  10. Matthew Stafford - ameriški nogomet (59,5 milijona dolarjev)

Ameriška dominacija

Floyd Mayweather, Cristiano Ronaldo in Tiger Woods - na letošnjem seznamu na 16. mestu - so edini trije športniki, ki so bili v zadnjih 18 letih najbolje plačani na svetu. Začetni dohodek za uvrstitev na lestvico v letošnjem letu je znašal 22,9 milijona dolarjev, kar je 1,5 milijona več kot prejšnje leto in je večinoma posledica naraščajočih plač v NBA-ju.

Prihodki od sponzorskih pogodb so se nekoliko znižali in sicer za 1 odstotke na 877 milijonov dolarjev. Na seznamu se nahajajo športniki iz 11 različnih športov in 22 različnih držav.

Igralci iz lige NBA zasedajo kar 40 mest med najboljšo stoterico. Ameriški nogomet sledi za 18 mesti, nato pa sledita baseball z 14 predstavniki in nogomet z devetimi.

Na lestvici dominirajo ameriški športniki, ki jih je kar 66. Sledi Velika Britanija s petimi športniki, medtem ko jih imajo Dominikanska republika in Španija tri, Argentina, Brazilija, Francija, Japonska in Venezuela pa po dva.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce