Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News
  • No posts where found

Indeks Nasdaq dosegel novo rekordno vrednost

Indeks Nasdaq dosegel novo rekordno vrednost
May 28
07:05 2015

Delniški indeks Nasdaq je med včerajšnjim trgovanjem dosegel novo rekordno vrednost, potem ko je cene delnic tehnoloških in zdravstevnih družb višje pognal optimizem da Grčija še ne bo bankrotirala.

Tehnološko usmerjeni indkes Nasdaq je tako včeraj pridobil 73,84 točke in dan zaključil pri vrednosti 5106,59 točke.

Največji zmagovalec dneva so bile delnice družbe Broadcom, ki so po poročilu, da bo podjetje kmalu prevzela družba Avago Tehnologies, pridobile kar 21% vrednosti.

Vrednost so pridobili tudi preostali indeks na New Yorški borzi in si opomogli po torkovih strmih padcih.

Picassova slika na dražbi prodana za novo rekordno vrednost

Indeks Dow Jones je tako pridobil 121,45 točke ali 0,7% in zrasel na 18,162.99 točke, medtem ko je indeks S&P 500 pridobil 19,28 točke in se ustavil pri vrednosti 2,123.48 točke.

"Živčnost"

Vodja za naložbe pri družbi Cornerstone Wealth Management, Alan Skrainka je dejal, da so trgi trenutno v načinu "gor in dol" in nimajo jasne smeri.

"Včeraj je prišlo do nekaj živčnosti pred mogočo grško nezmožnostjo odplačila svojih finančnih obveznosti, zato smo danes videli nekaj več nakupovanja," je dejal.

Indeks Nasdaq se trenutno nahaja skoraj 15 točk višje od prejšnjega rekorda, ki je bil dosežen 24 aprila letos.

Indeks je rekordno vrednost dosegel kljub temu, da so delnice modne družbe Michael Kors včeraj izgubile kar 24% vrednosti. Padec vrednosti delnic je posledica najpočasnejše rasti prihodkov družbe od decembra leta 2011. Poleg tega je družba napovedala tudi celoletne prihodke in dobiček, ki niso dosegli pričakovanj analitikov.

Sijoči Tiffany

Delnice družbe Tiffany so včeraj pridobile kar 10,6% vrednosti, potem ko je izdelovalec nakita objavil dobre finančne rezulatate za prvo četrtletje.

Čisti dobiček družbe je sicer glede na enako lansko obdobje nekoliko upadel, a padec ni bil tako visok kot so se bali analitiki.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce