Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News
  • Trgi so nov teden začeli pozitivno Azijske delnice so nov trgovalni teden začele z pozitivno rastjo, sicer pa bo teden poln objave poslovnih rezultatov pomembnih svetovnih družb. Na današnje trgovanje so vplivale novice o poizkusih sprejema...
  • Evergrande začasno preprečil bankrot Delnice kitajskega nepremičninskega velikana Evergrande, so med današnjim trgovanjem na borzi v Hongkongu pridobile 6 odstotkov vrednosti, potem ko so kitajski mediji poročali, da je uspelo družbi pred ključnim iztekom...
  • Delnice Evergranda so ob ponovnem začetku trgovanja zgrmele v prepad Delnice družbe Evergrande so med današnjim trgovanjem na borzi v Hongkongu izgubile 14 odstotkov vrednosti, saj je bilo po 17 dni trajajoči prekinitvi spet mogoče trgovati z njimi. Izjemno zadolženi...
  • Trgi so danes poslovali optimistično Azijski trgi so med današnjim trgovanjem pridobili na vrednosti, potem ko se je donos ameriških dolgoročnih obveznic povišal na najvišje nivoje v zadnjih petih mesecih. Vse to je posledica naraščajočega...
  • Cene nafte so začasno nehale naraščati Cene nafte so se v torek znižale, pri čemer je nafta znamke Brent na vrednosti izgubila že drugi dan zapored, kar je bila posledica počasnejše gospodarske rasti na Kitajskem in...

Bugatti je predstavil najdražje novo vozilo v zgodovini

Bugatti je predstavil najdražje novo vozilo v zgodovini
March 07
07:21 2019

Francoski izdelovalec super avtomobilov Bugatti je predstavil najdražji novi avtomobil na svetu, ki so ga neimenovanemu kupcu pred obdavčitvijo prodali za vsaj 10 milijonov evrov. Natančna cena sicer še ni bila razkrita, a naj bi bila višja od prejšnjega rekorda, ki ga ima v lasti avtomobil Rolls-Royce Sweptail.

Avtomobil, ki ga poganja motor z močjo več kot 10 navadnih avtomobilov, je bil izdelan za praznovanje 110. obletnice ustanovitve družbe Bugatti. Po nekaterih ugibanjih naj bi bil kupec avtomobile, vnuk ustanovitelja družbe Porsche, Ferdinand Piech.

Tesla se sooča s težavami pri uvozu avtomobilov na Kitajsko

Piech je sicer nekdanji izvršni direktor skupine Volkswagen, ki ima v lasti tudi znamko Bugatti. Med njegovih mandatom je slovel po tem, da je podpiral nekatere najdražje razvojne projekte skupine.

Kljub temu so pri Bugattiju razkrili le to, da je kupec "navdušenec nad blagovno znamko", ki je ena od najbolj dragocenih znamk avtomobilske industrije.

Predsednik Bugattija Stephan Winkelmann je dejal, da je La Voiture Noire "črni avtomobil", kot so ga imenovali, skupek "izredne tehnologije, estetike in ekstremnega luksuza".

Avtomobil ima črno karoserijo iz karbonskih vlaken in 16 valjni motor s 1500 konjskimi močmi. Na avtomobilskem salonu v Ženevi so letos prevladovali električni superšportniki, na drugi strani pa Bugattijevih šest izpušnih cevi nagovarja povsem drugi trg, ki ljubi hrup in veliko moč.

Pri družbi sicer ne vedo natančno kako hiter je avtomobil. Kljub temu so podatki o zmogljivostih podobni njihovemu inženirskemu čudežu z imenom Chiron. Avtomobil lahko do 100 kilometrov na uro pospeši v 2,4 sekunde, najvišja hitrost pa je elektronsko omejena na 415 kilometrov na uro.

La Voiture Noire je po besedah družbe poklon njihovemu legendarnemu predvojnemu modelu 57 SC Atlantic. V letih med 1936 in 38 so izdelali samo 4 primerke omenjenih avtomobilov, enega od njih pa ima v lasti modni oblikovalec Ralph Lauren.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles