Finančni trgi

Prispevki

Chrysler zabeležil pozitivne rezultate

Chrysler zabeležil pozitivne rezultate
July 31
06:18 2012

Ameriško avtomobilsko podjetje Chrysler, ki je v večinski lasti italijanskega Fiata, je v drugem četrtletju letošnjega leta pridelal 436 milijonov dolarjev dobička, v celotnem letu 2012 pa pričakuje tri milijarde dobička, je v ponedeljek objavila družba. Fiat bo svoje rezultate objavil danes.

Chrysler je v drugem četrtletju letošnjega leta v primerjavi z lanskim povečal svetovno prodajo za 20 odstotkov na 582.000 avtomobilov. V drugem četrtletju lani je Chrysler posloval z izgubo 370 milijonov dolarjev, ki pa je bila posledica odplačila 551 milijonov dolarjev posojil ameriški vladi, ki je podjetje leta 2009 rešila pred stečajem.

KONČNO: Volkswagen bo dokončno prevzel Porsche

Chryslerjevi prihodki so se v drugem četrtletju letos povečali za 23 odstotkov na 16,8 milijarde dolarjev. Podjetje največ, 75 odstotkov, proizvodnje proda v ZDA, kjer je prodaja v drugem četrtletju porasla za 24 odstotkov. Chrysler je imel do junija 27 zaporednih mesečnih rasti prodaje. Gre za primerjavo z enakim mesecem v prejšnjem letu.

Pred tem je imel 24 zaporednih mesecev padanja prodaje in glavni izvršni direktor Fiata in tudi Chryslerja Sergio Marchionne je v pisni čestitki za rezultat zaposlene pri Chryslerju tudi opozoril, naj bodo ponižni in nadaljujejo z dobrim delom. "Zgodovina nas uči, da je v dobrih časih zelo lahko dobiti slabe navade. Ne smemo pozabiti, kako težko je bilo priti sem, kjer smo danes, in kje smo bili leta 2009," pravi Marchionne.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce