Finančni trgi

Prispevki

Credit Suisse bo odpustila še 2000 dodatnih delavcev

Credit Suisse bo odpustila še 2000 dodatnih delavcev
March 23
09:01 2016

Švicarski bančni velikan Credit Suisse je objavil, da bodo iz svojih globalnih podružnic odpustili še 2000 delavcev.

Zadnja odpuščanja sledijo napovedi prejšnji mesec, ko se je banka odločila za odpustitev 4000 zaposlenih, s čimer želijo stroške svojega poslovanja na letni ravni znižati za 730 milijonov evrov.

1% najbogatejših bo imelo več premoženja kot vsi skupaj!

Banka je za odpuščanja okrivila "visoke in nefleksibilne osnovne stroške" in "volatilne tržne pogoje". Njihova izpostava za globalno trgovanje, trguje z obveznicami in drugimi finančnimi produkti.

"Nevzpodbudni" rezultati

Mesto izvršnega direktorja v banki je julija lani prevzel Tidjane Thiam, ki je prej šest let preživel pri britanski zavarovalniški družbi Prudential.

V izjavi, ki je spremljala današnjo napoved, je uspešnost poslovanja družbe opisal kot "nevzpodbudno", za kar je okrivil izpostavljenost družbe finančnim produktom, s katerimi se težko trguje v trenutnih "težavnih" tržnih pogojih. "V tem kontekstu smo takoj ukrepali za zmanjšanje presežnih pozicij v dejavnostih, ki niso skladne z našo novo strategijo in s tem sistematično zmanjšujemo našo izpostavljenost," je dejal.

Banka tako nekatera poslovna področja zapušča v celoti, vključno z kreditnimi produkti podjetij v finančnih težavah. Pri Credit Suisse pričakujejo, da bodo v prvem letošnjem četrtletju poročali o izgubi, saj bodo morali za kritje stroškov reorganizacije plačati 308 milijonov evrov.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce