Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Credit Suisse objavila padec dobička v letu 2020

Credit Suisse objavila padec dobička v letu 2020
February 18
07:11 2021

Banka Credit Suisse je v četrtek objavila, da je njihov dobiček v letu 2020 upadel za 22 odstotkov na 757 milijonov švicarskih frankov, saj so pravni stroški drugega največjega posojilodajalca v Švici, v zadnjih treh mesecih lanskega leta pognali v negativno območje.

Banka je v četrtem trimesečju objavila 353 milijonov frankov čiste izgube, medtem ko so analitiki pričakovali izgubo v višini 566 milijonov frankov.

Anketa med analitiki je bila opravljena predenj je banka uspela doseči dogovor o hipotekarno zavarovani finančni zadevi, v kateri je uspelo banki izpogajati, 80 milijonov dolarjev nižje plačilo od prejšnjih napovedi.

Citibank izgubila tožbo za povračilo po pomoti nakaznih sredstev

"Kljub zahtevnemu okolju za družbe in gospodarstva v letu 2020, smo pri upravljanju premoženja in investicijskem bančništvu opazili močno osnovno uspešnosti, hkrati pa nam je uspelo ustrezno obravnavati doslej ne videna vprašanja v povezavi z pandemijo," je v izjavi zapisal izvršni direktor družbe Thomas Gottstein.

"Gledajoč v leto 2021 in naprej, ciljamo na nadaljnjo pospeševanje rasti upravljanja premoženja in zagotovitev trajnostnih donosov v investicijskem bančništvu."

Upravitelji premoženja so med pandemijo kitajskega virusa bogato izkoristili trgovanje z odbojem in povpraševanje strank po dodatnem svetovanju, s čimer so pri tekmecema UBS Group AG in Julius Baer Gruppe AG pomagali pri ustvarjanju dobičkov.

Kljub temu se je Credit Suisse lani pri osnovni dejavnosti srečevala z težavami povsod izven Azije.

Zunaj Azije je le investicijski banki Credit Suisse lani uspelo doseči dobiček, saj so višje pričakovane izgube pri posojilih in težave zaradi negativnih obrestnih mer ter močan švicarski frank, oklestili zaslužke.

Banka je dejala, da bi brez enkratnih dobičkov, ki so okrepili poslovne rezultate v letu 2019, v letu 2020 zabeležili 6 odstotno rast dobička pred obdavčitvijo.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles