Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Črni petek v ZDA je poskrbel za nove rekordne prodajne prihodke

Črni petek v ZDA je poskrbel za nove rekordne prodajne prihodke
December 02
07:43 2019

Prodajalci na drobno so po napovedi pripravljeni na rekordno prodajo v Kiber ponedeljku, potem ko je prodaja v letošnjem črnem petku presegla vse rekorde. Potrošniki v ZDA naj bi tako v ponedeljek prek spleta porabili za 9,4 milijarde poroča družba Adobe Analytics.

Poročilo je pokazalo, da so ameriški potrošniki med Črnim petkom porabili rekordnih 7,4 milijarde dolarjev. Povečana prodaja prihaja med povečano aktivnostjo skrajno levih aktivistov o domnevnem vplivu na okolje zaradi nakupovalnih aktivnosti.

Poročilo družbe Adobe, ki meri transakcije 80 od 100 največjih spletnih trgovcev v ZDA, je ugotovilo, da so bili najbolj prodajani izdelki igrače in video igre. Poleg tega je letošnji dogodek poskrbel tudi za rekordne nakupe mobilnih naprav, saj je bilo prodanih za 2,9 milijarde dolarjev pametnih telefonov. Lanski spletni ponedeljek je sicer trgovcem navrgel 7,9 milijarde dolarjev prihodkov.

FT Quant brez vstopnih stroškov do konca meseca novembra

Po besedah Katheryn Russ iz univerze v Kaliforniji moč trošenja na Črni petek ni presenetljivo, glede na "trenutni vroč trg dela v ZDA".

Ameriški trg dela ostala odporen, čeprav se je gospodarska rast v zadnjem obdobju malenkost ohladila.

Analitik Jeffrey Halley iz družbe Oanda je dejal, da bodo prodajni podatki poskrbeli za pomemben vpogled v moč ameriškega gospodarstva. "Ker je toliko odvisnega od ameriških potrošnikov, bodo skupni podatki za oba prodajna dogodka budno spremljanji iz strani trgov," je dejal Halley.

Črni petek se je sicer razširil že na skoraj ves svet, saj trgovcem ponuja idealno priložnost za dodatne zaslužke.

Rekordni zaslužki gredo sicer v nos radikalnim levičarjem, ki so z izgovorom o varovanju okolja protestirali, da dogodek spodbuja potratno nakupovanje.

Profesorica Russ je sicer dejala, da postajajo ljudje pozornejši pri ustvarjanju prevelikih količin plastike in odpadkov. Po njenem naj bi ti pomisleki v prihodnje vplivali na nakupovalne navade potrošnikov.

"Definitivno bi takšni trendi lahko sčasoma močno vplivali na odločitve o potrošnji."

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce