Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Daimler prisiljen v odpoklic vozil z nezakonito programsko opremo

Daimler prisiljen v odpoklic vozil z nezakonito programsko opremo
June 12
06:30 2018

Nemška vlada je proizvajalcu avtomobilov Daimler naročila, naj v Nemčiji odpokliče 238,000 vozil, potem ko je bilo ugotovljeno, da so opremljena z nezakonito programsko opremo, ki prekriva emisije dizelskih motorjev. Po celotni Evropi naj bi imelo take naprave 774,000 njihovih vozil, pri družbi pa so dejali, da jih bodo vse odpoklicali.

Iz nemškega ministrstva so sporočili, da gre večinoma za dizelske različice modelov Mercedes razred C, Vito in GLC.

Pri Daimlerju so dejali, da bodo avtomobilom obnovili njihovo programsko opremo, a so zanikali kakršnekoli nepravilnosti.

Volkswagen ima na parkiriščih v ZDA shranjenih skoraj 300,000 vozil

Ugotovitve prihajajo tri leta potem ko je Volkswagen priznal, da so svoje avtomobile opremili z napravami za goljufanje testov emisij plinov, s katerimi so prilagodili delovanje motorjev za manjše onesnaževanje. V tem primeru je bilo po vsem svetu odpoklicanih kar 11 milijonov avtomobilov.

Nemški minister za promet Andreas Scheuer je dejal, da sta se ministrstvo in Daimler v ponedeljek "več ur intenzivno pogajala". Po srečanju je ministrstvo odredilo "takojšen" odpoklic modelov družbe v Nemčiji, ker so vsebovali "nezakonite naprave za zaustavljanje".

"Daimler je dejal, da bo najhitreje možno in kooperativno preglednostjo z organi odstranil vse aplikacije za nadzor motorja, katerim vlada ugovarja," je dejal. Ministrstvo za promet je sicer pristojno samo za odpoklic vozil v Nemčiji.

Vprašljiva zakonitost

Daimler ni hotel pojasniti iz katerih drugih držav bodo odpoklicana preostala vozila. Hkrati pa so dejali, da bo treba razjasniti tudi zakonitost programske opreme.

Pred tem je predsednik Daimlerja Dieter Zetsche dejal, da so za težave s programsko opremo našli tehnično rešitev, zato ne pričakuje, da bo družba finančno kaznovana.

To sicer ni prvi primer, da je družba zaradi programske opreme za nadzor emisij prišla v težave. Lansko leto so morali tako tri milijone dizelskih vozil naknadno opremiti s posodobljeno opremo, kar pa pri družbi niso označili za odpoklic.

Analitik iz družbe Evercore ISI, Arndt Ellinghorst je dejal, da odpoklic vozil ne bo škodoval ugledu družbe. "Kritizirana programska oprema je del upravljanja motorjev in je del tako imenovanih mehanizmov za nadzor emisij. Nobenih dokazov ni, da bi Daimler poizkušal načrtno ustvariti programsko opremo za namerno goljufanje pri testiranju emisij."

Pred tem je bilo ugotovljeno, da so tudi drugi proizvajalci avtomobilov v svoja vozila nameščali naprave za odklop. BMW je tako v februarju odpoklical 12,000 svojih dizelskih vozil, medtem ko so jih pri Porscheju v maju odpoklicali 60,000. Nobena od družb ni priznala kakršnih koli kršitev.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce