Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Danes bo odprt najdaljši in najglobji železniški tunel na svetu

Danes bo odprt najdaljši in najglobji železniški tunel na svetu
June 01
07:34 2016

Danes bo v Švici uradno po skoraj dveh desetletjih gradbenih del, odprt najdaljši in najglobji železniški predor na svetu. 57 kilometrski dvojni Gothard tunel, ki bo omogočal visokohitrostno železniško povezavo pod švicarskimi Alpami med severno in južno Evropo.

Švica je napovedala, da bo povezava revolucija za Evropski tovorni promet. Blago, ki ga trenutno prevaža na milijone tovornjakov na leto, bo sedaj namesto tega potovalo po železniških tirih.

Zmagoslavje švicarskega inženiringa

Tunel bo kot najdaljšega na svetu prehitel 53,9 kilometrski tunel Seikan na Japonskem, 50,5 kilometrski predor pod Rokavskim prelivom, ki povezuje Veliko Britanijo in Francijo pa bo zdrsnil na tretje mesto.

Absurd, ki pa (na srečo ali žalost) ne velja za slovenske nepremičnine!

Slovesnosti ob odprtju naj bi se udeležili tako nemška kanclerka Angela Merkel, kot francoski predsednik Francois Hollande in italijanski premier Matteo Renzi.

"Gre za del Švicarske identitete", je ra Reuters dejal zvezni uradnik za promet, Peter Fueglistaler. "Za nas je osvajanje Alp enako kot za Nizozemce raziskovanje oceanov."

Projekt, čigar gradnja je stala več kot 10, ki je stal več kot 11 milijard evrov, so švicarski volilci podprli na referendumu leta 1992. Volilci so dve leti pozneje podprli tudi predlog okoljevarstvenikov, da tovorni promet potujoč skozi Švico iz avtocest premaknejo na železniške tire.

Končan predor potuje do 2,3 kilometre pod površjem, temperatura okoliških kamenin pa doseže do 46 stopinj. Inženirji so si morali pot utirati prek 73 različnih vrst kamenin, nekaterih trdih kot granit in drugih mehkih kot sladkor. Izkopanih je bilo več kot 28 milijonov ton kamenin, med deli pa je na žalost umrlo tudi devet delavcev.

Zdaj bo končan predor - zgrajen pravočasno in znotraj proračuna - ustvaril glavno železniško povezavo med Rotterdamom na Nizozemskem in Genovo v Italiji. Ko bo decembra začela povezava delovati v polnem obsegu bo čas potovanja med Zurichom in Milanom skrajšan iz dveh ur na 40 minut.

Predor bo namesto vijuganja skozi gorovja, kot je bil primer pri dosedanjem starem železniškim predorom in cestnim tunelom odprtim v osemdesetih sedaj popolnoma raven.

Približno 260 tovornih in 65 potniških vlakov na dan bo tunel najhitreje prevozilo v le 17 minutah. Gradnjo predora so financirali z dodano vrednostjo in davkom na gorivo, cestnih pristojbin za težka vozila in državnih posojil, ki naj bi bila poplačana v enem desetletju.

Švicarska banka Credit Suisse je dejala, da bodo gospodarske koristi za državo vključevale lažji pretok blaga in več turizma.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce