Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Delničarji borze v Londonu bodo danes glasovali o združitvi z nemško borzo

Delničarji borze v Londonu bodo danes glasovali o združitvi z nemško borzo
July 04
06:42 2016

Delničarji Londonske borze naj bi danes glasovali o združitvi z nemško Deutsche Boerse. Družbi sta se dogovorili za 24 milijard evrov težek posel v začetku letošnjega leta, sedaj pa je Brexit sprožil vprašanja glede tega, kako naj bi bil dogovor izveden.

Ameriška gospodarska rast v prvem četrtletju je bila popravljena navzgor

Obe družbi sta dejali, da rezultat referenduma ne vpliva na logiko samega posla. Vseeno pa je nemški regulator trga družba Bafin dejala, da sedež družbe sedaj ne more biti v Londonu, kot je bilo prvotno načrtovano. "Brez dvoma... težko si predstavljam, da bi bilo najpomembnejše borzno prizorišče v evrskem območju, usmerjano iz sedeža izven EU," je dejal predsednik družbe Bafin, Felix Hufeld. "Tu bodo gotovo potrebne določene prilagoditve".

Družba sicer nima možnosti veta na dogovor, kljub temu pa naj bi pri Deutsche Boerse, njihove pomisleke jemali resno. V skupni izjavi izdani kmalu po objavi rezultatov britanskega referenduma, sta družbi dejali, da rezultat ni vplival "na prepričljivo utemeljitev združitve".

V bistvu je vodja Deutsche Boerse, Joachim Faber dejal, da je odločitev "še dvignila pomembnost ohranjanja in krepitve vezi med Veliko Britanijo in preostalo Evropo". Dogovor morajo sicer odobriti še regulativni organi, vsaka večja sprememba dogovora pa naj bi po poročanju agencije Reuters potrebovalo, dodatno potrditev iz strani delničarjev.

Kot stojijo stvari sedaj naj bi britanski delničarji dogovor potrdili danes, medtem ko naj bi nemški delničarji o dogovoru glasovali 12 julija. Družbi upata, da jima bo uspelo posel dokončati v začetku prihodnjega leta.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce